TSK'dan 'Anadolu Panteri-2017 Yığınaklanma Tatbikatı'

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Anadolu Panteri2017 Yığınaklanma Tatbikatı, 8. Mekanize Piyade Tugayı 2. Mekanize Taburunun Tekirdağ'dan İzmir'e intikali ile tamamlanacak Tatbikata Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından 188 ulaştırma aracı ile 480 personel katılıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Anadolu Panteri-2017 Yığınaklanma Tatbikatı, 8. Mekanize Piyade Tugayı 2. Mekanize Taburunun Tekirdağ'dan İzmir'e intikali ile tamamlanacak.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, NATO Çok Yüksek Hazırlıklı Müşterek Görev Kuvveti (VJTF) kapsamında, 2018 yılı için NATO'ya tahsis edilen 8. Mekanize Piyade Tugayı 2. Mekanize Piyade Taburu'nun, Tekirdağ'dan İzmir'in Seferihisar ilçesine intikal edeceği 'Anadolu Panteri-2017 Yığınaklanma Tatbikatı' dün başladı. Tatbikat, yarın birliklerin Seferihisar'a ulaşması ile sona erecek.

Bu kapsamda tatbikatın denizden intikal faaliyetleri, 3. Kolordu Komutanlığınca TCG İskenderun (A-1600) ve TCG Ç-157 tarafından gerçekleştirildi.

Üç günlük tatbikat, NATO yığınaklanma konsepti kapsamında, yurt içinde yığınaklanma öncesi hazırlık ve yurt içi intikaller, yurt dışında stratejik intikal, ev sahibi ülkede yürütülecek kabul, toplanma ve ileri intikal, geri kabul, toplanma ve geri intikal safhalarını temsil edecek şekilde dört safha olarak kara, deniz, hava ve demiryolu intikallerini içeriyor.

Tatbikatla Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinliğinin ve caydırıcılığının gösterilmesi, NATO Mukabele Planları gereği ulaştırma ve yığınaklanma imkan ve kabiliyetleri ile tatbikata katılan birlikler arasında müşterek harekatın planlama, sevk ve idaresinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bütün ulaştırma modülleri kullanılarak kara, deniz ve hava kuvvetleri unsurları arasında koordinasyonun ve iş birliğinin geliştirilmesi ile NATO krize müdahale sürecinin uygulanması, tatbikatın hedefleri arasında yer alıyor.

Tatbikata, Kara Kuvvetleri Komutanlığından kolordu, tugay ve tabur seviyesinde karargah ve birlikler ile Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından 188 ulaştırma aracı ve 480 personel katılıyor.
Kaynak: AA