TBMM Genel Kurulu Toplandı

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: '17 Aralık'ın, MİT tırlarının Gezi'den farklı bir senaryo olmadığını herkes görmüş oldu. Başbakanın ofisini yağmalamaya çalışan, ambulansları taşlayan, polisi taşlayan insanların vatansever diye ifade edilemeyeceğini herkes gördü' CHP Grup Başkanvekili Gök: 'Bu toplumun bütün değerlerinin her olayda bir reaksiyon verdiğini biliyorum. 15 Temmuz'un farklı, gezi olaylarının farklı bir mecrası vardır. Orada görev yapan herkes vatanını sever'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, '17 Aralık'ın, MİT tırlarının Gezi'den farklı bir senaryo olmadığını herkes görmüş oldu. Başbakanın ofisini yağmalamaya çalışan, ambulansları taşlayan, polisi taşlayan insanların vatansever diye ifade edilemeyeceğini herkes gördü.' dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya 'arıcılık sektörünün sorunları', CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer 'Tekirdağ'ın eğitim sorunları ve derslik ihtiyacı', AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise 'Türkçenin bugünkü hali' konu başlıklarında gündem dışı birer konuşma yaptı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yılıdırım, dün Gezi olaylarının 4. yılının geride kaldığını söyledi. Kırmızı fuları ile Gezi olaylarının simge ismi olduğunu belirttiği Ayşe Deniz Karagil'in, Rakka'daki bir çatışmada öldürüldüğünü vurgulayarak Yıldırım, 'Demokratik mücadele içerisinde hak arama kanallarının kapatıldığı bir ülkede, Ayşe Deniz Karagil gibi Gezi olaylarıyla simgeleşmiş bir kızımızı silahlı süreçler içerisine sevk etmenin önünü açmış olursunuz.' ifadesini kullandı.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Yıldırım'ın konuşmasında terörü meşrulaştırma gibi bir yaklaşım sergilediğini hissettiğini belirterek, 'Umarım ben yanlış anlamışımdır.' dedi.

- 'Ayrımı asla kabul edemeyiz'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ensar Vakfının bir toplantısında toplumu ayrıştıran bir konuşma yaptığını öne sürdü.

Erdoğan'ın '15 Temmuz gecesinde oraya gelenler Gezi Parkının gençleri değildi, oraya gelenler vatanını, milletini seven gençlerdi.' cümlesini kullandığını anımsatan Gök, şunları kaydetti:

'Şimdi bu cümlenin neresini düzelteceğiz. 15 Temmuz'da hayatını kaybeden gençler de Türkiye'nin gençleridir, CHP'nin sahip çıktığı gençlerdir. Gezi olaylarında hayatını kaybeden gençler de bu ülkenin gençleridir. Böyle bir ayrımı asla kabul edemeyiz. Kimse kimsenin vatanseverliğini sorgulayacak halde değildir. Bu toplumun bütün değerlerinin her olayda bir reaksiyon verdiğini biliyorum. 15 Temmuz'un farklı, Gezi olaylarının farklı bir mecrası vardır. Orada görev yapan herkes vatanını sever.'

- 'Herkes gördü'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, herkesin sosyal olaylara bakışının farklı olabileceğini bildirdi.

Gezi Parkı eylemlerinde yaşananları anlamaya çalıştıklarını, 'ağaç, yeşillik' dediklerini, ancak zaman içerisinde insanların nasıl bir provakasyona alet olduğunu, uluslararası bir oyunun parçası olduğunu herkesin gördüğüne işaret eden Turan, şöyle devam etti:

'17 Aralık'ın, MİT tırlarının Gezi'den farklı bir senaryo olmadığını herkes görmüş oldu. Başbakanın ofisini yağmalamaya çalışan, ambulansları taşlayan, polisi taşlayan insanların vatansever diye ifade edilemeyeceğini herkes gördü.'

Turan, Gezi'nin bir eylem değil, provokasyon olduğunu, uluslararası ajanların cirit attığını bildiğini, gördüğünü aktardı. Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesine, bayrağına, gençlerine sahip çıkan bir duruşla bir konuşma yaptığını kaydetti.

Öte yandan CHP'li bazı milletvekilleri Genel Kurulun açılışından kısa süre sonra üzerinde 'Hayır bitmedi, mücadeleye devam. Gezi 4. yılında' yazılı tişörtleri giyerek poz verdi.

Kaynak: AA