Süt Üreticilerine Süt Sağma Makinesi Armağan Edildi

Erzurum'un Hınıs ilçesinde, AK Parti Erzurum Milletvekili Ilıcalı'nın girişimiyle 100 süt üreticisine süt sağma makinesi hediye edildi.

Hınıs ilçesinde, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın girişimiyle 100 süt üreticisine süt sağma makinesi armağan edildi.

Milletvekili Ilıcalı, Hınıs Ziraat Odası Başkanı Abdulsemet Demir'in, 'Biz çiftçimize eğitim verdik, devlet olarak makinelerini temin edeceğimizi söyledik ancak bir şey yapamadık. Destek olmanızı istiyoruz' şeklindeki talebiyle çiftçilerin iş yükünü hafifletip daha temiz ve hijyenik şartlarda süt elde etmelerini sağlamak için harekete geçti.

Çiftçilerin taleplerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Ayhan Karayama'ya anlatan Ilıcalı, çiftçilerin süt sağma makinelerine kavuşmasına aracı oldu.

Ilıcalı, ilçeye getirilen 100 süt sağma makinesinin süt üreticilerine dağıtımında yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

'Erzurum hayvancılık şehridir. Bizim buralara daha fazla destek vermemiz gerekiyor. Sizlerle hayvancılığı ön plana çıkaracağız. Siz göç etmeyip burada üretime katkıda bulunuyorsunuz. Size ne yapsak azdır. Bu güzel ilçemiz geçmişinde terör sıkıntısı yaşamış ve bu güzel insanlarımız üzerinde bir baskı oluşturmuşlar. Allah'a şükürler olsun devletimiz çok güçlü. Bizler artık eski günleri bir tarafa bırakacağız ve Hınıs'ı daha fazla nasıl geliştiririz ona bakacağız.'

Süt sağma makineleri, Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, AK Parti Hınıs İlçe Başkanı Memet Sönmez, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Kılıç ve çok sayıda çiftçinin katılımıyla sahiplerine teslim edildi.

Kaynak: AA