Sivil Havacılık Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Sivil Havacılık Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni
Ballıca Havacılık Kampüsündeki yüksekokulun konferans salonunda yapılan törende mezun öğrenciler adına konuşma yapan 2016-2017 eğitim-öğretim yılı bölüm birincisi Merve Tuğba Atikoğlu “Değişen ve gelişen bu dünya havacılık sektörüne talep sürekli artmaktadır. Artan bu talebe bağlı olarak kalifiye eleman eksikliği yaşanmaktadır. İşte biz bu eksikliği giderilmesi adına 4 yıl boyunca eğitim alarak havacılık sektörünün bir parçası olabilmek canla başla çalıştık. Emeğimizin karşılığını alarak, havacılık sektörünün bir parçası olarak iş hayatına atılırız. Yüreğimde bıraktığı boşluğu asla doldurmayacağım, su anda beni görmeyişinin burukluğunu yaşadığım ama sürekli kalbimde hissettiğim anneme sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, “Başlangıçlar kolay ayrılışlar zor oluyor. Havacılık meslek olarak pahalı bir meslek, pahalı bir eğitim ama yetiştirdiği elemanları ona göre değerli ve ücret olarak ta daha fazla katma değeri olabilen ücretler alabilme özelliğine sahipler. Biz de burada yüksek katma değeri olan işlerin başında yönetici olarak, çalışanı olarak yetiştirilecek olan kişileri yetiştirmeye gayret ettik” diye konuştu.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, “Bizim bu hafta gurur haftamız ve şu anda da gurur günümüz. Öğrencilerimizin de gurur günü, velilerimizin de gurur günü, hocalarımızın da gurur günü. Öğrencilerimizin 4 yıllık bir an önce bitse dediği zaman geldi geçti. Şimdi gerçek hayata başlama zamanı. Sevgili yeni mezun arkadaşlarım, şimdi gerçekten Ondokuz Mayıs Üniversitesi mensubu oldunuz. Hayatınızda değiştiremeyeceğiz bir unvan aldınız. Ondokuz Mayıs Üniversitesi mezunu oldunuz. Hayatınız boyunca bu gururu taşıyın ve burası sizin eviniz. Mezun olduktan sonra burayla irtibatı koparmayın hocalarınızla irtibatı koparmayın dediğim gibi burası sizin eviniz. İstediğiniz zaman gelebilirsiniz. İstediğiniz zaman gelin ve irtibatı koparmayalım” şeklinde konuştu.

19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güler ise konuşmasında şunları kaydetti: “Hayatınızda önemli dönüm noktaları var. Üniversitenin mezuniyet töreni de önemli bir dönüm noktası. Artık bir nebze diyelim çünkü yüksek lisans var, doktora var veya farklı aşamalar var diyelim. Bu noktada çalışma hayatınıza atıldığınız bir dönem. Sizleri yine bir başlangıç bekliyor ama şu an aldığınız eğitimle beraber biz bu aşamayı çok rahatlıkla halledeceğinizi, çok rahatlıkla becereceğinizi düşünüyoruz. Ailelerinizin gözünde bugün sizlerin mezun olması dolayısıyla heyecanını görüyorum, gururu görüyorum gerçekten fazlasıyla hak etmişler. Sizin gibi evlat yetiştirmişler ben de kendilerine, ailelerinize teşekkür etmek istiyorum.”

Konuşmaların ardından okulunu birincilikle bitiren Merve Tuğba Atikoğlu’na belgesini 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner verirken, Belediye Başkanı Osman Topaloğlu da çiçek ve hediye takdim etti. Daha sonra Atikoğlu, kütüğe ismini çaktı. Ardından mezun olan 42 öğrenci belgelerini aldı. Daha sonra mezunlar, yüksekokulun bahçesinde keplerini havaya attılar.
Kaynak: İHA