Şarampol'de Büyük Değişim

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Efsane Geri Dönüyor’ sloganıyla başlattığı Şarampol Caddesi’nde devam eden Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi sona yaklaşıyor.

Şarampol'de Büyük Değişim
Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın en eski semtlerinden Şarampol’ü yayalaştırıp, dünyanın en güzel alışveriş sokaklarından biri haline getirecek Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi hızla ilerliyor. İlk etabı yazaylarında hizmete girmesi hedeflenen caddenin her iki yönünde de ekipler aralıksız çalışmasını sürdürüyor. SGK Kavşağı’ndan Tonguç Kavşağı’na kadar olan bölümdeki binaların kaplama ve boyama işlemi tamamlandı. Özel yürüyüş yolları, süs havuzları, gölgelikler ve peyzaj çalışmaları bitme aşamasına geldi.

Cadde renkleniyor

Antalya’nın en önemli yayalaştırma projesinde SGK ve Tonguç Kavşağı arasındaki Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki yürüyüş yolu sentetik döküm doğal agrega ile kaplanıyor. Rengarenk görüntüsüyle farklı bir havaya bürünen yürüyüş yolu boyunca vatandaşları güneşten koruyacak gölgelikler ve caddeye estetik bir görünüm kazandıran dairesel oturma alanlarının da yapımı sürüyor. Cadde üzerinde tramvay geçişleri sırasında su gösterileri sunacak 5 süs havuzunda ise son aşamaya gelindi. Fen İşleri Dairesi yetkilileri, SGK ve Tonguç Kavşağı arasındaki caddenin arka kısmındaki alanların otoparka dönüştürme işlemlerinin tamamlandığını Şarampol Caddesi’nde de çalışmalara başlanıldığını söyledi.



Projenin kendini göstermesi ile caddenin görüntüsü de değişmeye başladı.

Şarampol Caddesi’nin SSK’dan başlayıp Tonguç kısmına kadar olan ilk etabının havadan çekilmiş fotoğrafı görenleri şaşkına çevirdi. Şarampol, rengarenk yürüyüş yolları, estetik gölgelikleri ve havuzları havadan muhteşem bir görüntü sergiledi.
Kaynak: İHA