Sandıklı'dan Kısa Kısa

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Sandıklı Bedesten Projesi'nde son aşamaya gelindi.

Sandıklı Kent Meydanı Projesi'nden sonra ilçedeki ikinci büyük yatırım ve yapı olma özelliğini taşıyacak proje ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, proje hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, bodrum katı, iş yerleri ve otopark kısmının betonu dökülerek zemin işlemleri bitme aşamasına gelen projenin, ilçeye yakışır bir çarşı olacağını söyledi.

Çarşının 6 bin 112 metrekarelik alanı kapsayacağını ve içinde 55 dükkan ile bin 331 metrekare otopark alanının olacağını ifade eden Çöl, 'Geleneksel Osmanlı-Selçuklu hanları tarzından esinlenerek çağdaş yapı elemanları ile desteklenecek proje, zemin ve 2 kattan oluşacak. Hızla devam eden projemizin kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz.' diye konuştu.

- 'Bilim ve Teknoloji Şenliği' gerçekleştirildi

Ali Çetinkaya Ortaokulu'nda 'Bilim ve Teknoloji Şenliği' yapıldı.

Okulun fen bilgisi öğretmenlerinden Yavuz Eren ve Benlihan Salman ile öğrencilerinin hazırladığı şenliğe İlçe Kaymakamı Köksal Şakalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman ve daire amirleri katıldı.

Şenlikte deney ve projeler, 110 görevli öğrenci tarafından ziyaretçilere sunuldu.

İlçede bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin de ziyaret ettiği şenlik, müzik öğretmeni Ömer Okan Gencer'in saz dinletisi ile sona erdi.

Kaynak: AA