Sağlıklı Nesiller İçin Uçurtma Şenliğinde Buluştular

Medicana International İstanbul Hastanesi, Okyanus Koleji ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ’Küçük Kalplere Büyük Destek’ projesi uçurtma şenliğiyle anne ve çocuk buluşmasını gerçekleştirdi.

Sağlıklı Nesiller İçin Uçurtma Şenliğinde Buluştular
Çocuk kalp sağlığı, bilinçli aileler ve sağlıklı nesiller amacıyla başlayan projede ’Küçük Kalplere Büyük Destek’ şenliğine katılan anne baba ve çocuktan oluşan yaklaşık 300 kişi, unutulmaz ve keyifli anlar yaşadı. Bebeğim Geliyor Anne Bebek Eğitim Merkezinin Kurucusu ve Anne Bebek danışmanı Esra Ertuğrul’un moderatörlüğünde, dalında uzman hekimlerle birlikte anne ve çocuk sağlığına dair önemli bilgiler minder sohbetlerinde konuşuldu.

Kurulan oyun parkuru, şişme oyuncak alanı, resim ve müzik atölyeleri, çocuklar için hazırlanan palyaço ve oyun maskotlarıyla çocuklar keyifli dakikalar yaşarken, anneler katıldıkları minder sohbetleriyle Medicana International İstanbul hastanesi hekimleri ve sağlık sohbetiyle bilinçlendiler. Anne, çocuk beslenmesi, mevsimsel çocuk hastalıkları, aşı, 0-5 yaş çocuklarda ilk eğitim dönemi, çocuklarda beslenme alışkanlıkları, yaz aylarında enfeksiyon gibi konuların ele alındığı minder sohbetleri, blogger Esra Ertuğrul’un katılımıyla interaktif gerçekleşti.

"Çocuklarda doğru beslenme mevsimsel hastalıkların önüne geçiyor"

Minder sohbetlerinde verdiği bilgilerle katılımcıları beslenme konusunda bilinçlendiren Medicana International İstanbul Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Ali anne, çocuk sağlığı, çocuklarda doğru beslenme ve mevsimsel hastalıklar hakkında şu bilgileri verdi: "Hamilelik döneminde ağırlık kazanımı; hamilelik başlangıcındaki kilonuza göre bu durum değişmektedir. Bu yüzden bireysel olarak değerlendirmekle birlikte 10-12 kg arası veya daha düşük ağırlık kazanımı tavsiye edilmektedir. Loğusalık döneminde diyet yapılmalı mı ya da yapılabilir mi konusu hakkında; ilk 6 ay, Dünya Sağlık Örgütünün de belirtmiş olduğu gibi zayıflama diyeti önermiyoruz. Fakat sağlıklı ve dengeli beslenmeniz konusunda oldukça dikkat etmeniz gerektiğini belirtiyoruz. Ayrıca emzirmek günlük 500 kcal gibi enerji harcamanızı sağlıyor. Yaklaşık 1 saatlik orta şiddette spor aktivitesine eş değerdir. Süt miktarını arttırmada en önemli şey su tüketimi ve emzirmedir. Bol su tüketmeli, süt yapımını arttırmak için karbonhidratlı besinlerin tüketimini abartmamalı ve yüksek porsiyonlarda besin tüketmemelisiniz. Fazla miktarda besin tüketimi yağ oranınızı arttıracaktır. Pektin oranı yüksek meyveleri (elma, ayva) şekersiz olarak kaynatarak tüketmeniz süt miktarını arttırmada bir alternatiftir. Beslenmenin bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri oldukça fazladır. Karbonhidratlar, proteinler, vitamin ve mineraller yeterli ve dengeli oranda çocuğa verilmelidir. Fast-food ve hazır besin tüketimi minimuma indirgenmeli, meyve sebze tüketimine özendirilmeli, kabızlık problemine karşı da posa ve su tüketimine önem göstererek, çocuklar fiziksel aktiviteye teşvik edilmelidir".

Aşılar hakkında bilgi veren Dr. Ahmet Ali, "Bebekler anneden aldıkları süt ile birçok hastalığa bağışıklık kazanırlar. Ancak bu bağışıklıklardan bazıları sadece 1 yıl koruyucudur. Bu yüzden aşılarla desteklenerek bebeğinizin bazı hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasını sağlayabilirsiniz. Çocuklarda beslenme" dedi.



Umut ve dileklerle uçurtmalar gökyüzüne kavuştu

’Küçük kalplere büyük destek’ etkinliği sağlık semineri sonrasında çocuklar sağlıkla büyüsün umuduyla uçurulan uçurtmaların gökyüzüne karışmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA