Sağlık Bakanı Akdağ Iğdır'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Iğdır’a geldi.

Sağlık Bakanı Akdağ Iğdır'da
Bakan Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Iğdır’da Vali Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve partililerce karşılandı. Karşılama töreninin ardından Iğdır Üniversitesi Karaağaç kampüsüne geçen Akdağ burada sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Akdağ, yaptığı konuşmada Türkiye’nin son 15 yıl içerisinde sağlık sistemlerini en iyi iyileştirmiş beş ülkenin içerisinde olduğunu ve bunu yeterli görmediklerini belirtti.

Akdağ, “Şimdi Iğdır’da ki hastanemizi ziyaret etme fırsatım olacak mı bilmiyorum ama bir İl değerlendirmesi yapacağız. Bugün Iğdır’da bulunma sebebim sadece bu seçim değil. İlin sağlık değerlendirmesini yapacağız. Tuzluca’da yeni bir Hastane yapacağız onun yerine de baktık nereye yapabiliriz diye. Allaha şükürler olsun Iğdır’da artık çokta güzel bir hastanemiz var. Mümkün olduğu kadar şunu hedefliyoruz. Hastaneden önce bütün Iğdırlılar, 80 milyon Türkiye vatandaşının olması gerektiği gibi sağlıklı bir hayat yaşasınlar ve bunun içinde destek alsınlar. Kimden aile hekimlerimizden. Önümüzdeki yıllarda Aile hekimliğini çok ciddi geliştireceğiz. Biliyorsunuz biz kurmuştuk 2005-2010 yılları arasında bana nasip olmuştu. Aile hekimliği merkezlerini geliştiriyoruz, yeni sağlıklı yaşam merkezleri yapacağız. Hastalarımızın en iyi konforda hizmet alması önemli. Hasta insanlar ve Aileleri çok kırılgandır. Önümüzdeki günlerde işin bu tarafını da geliştireceğiz. Şunu amaçlıyoruz her odada bir yatak. İlk geldiğimiz senelerde her odada bir ya da iki yatak diye başlamıştık. Şimdi hedefimiz her hasta odasında bir yatak herkesin bir mahremiyeti var. Iğdır’da ve bütün Türkiye’de 2023 hedefi koyduk her odada bir yatak olacak” dedi.

Toplantının ardından Iğdır Valiliğine geçen Bakan Akdağ, Valilik Şeref defterini imzaladı, ardından Vali Alpman’dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Bakan Akdağ’a üzerinde Ağrı Dağının olduğu bir tablo hediye etti.
Kaynak: İHA