Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç Yaş Çay Fiyatını Değerlendirdi

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, geçtiğimiz hafta açıklanan yaş çay taban fiyatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç Yaş Çay Fiyatını Değerlendirdi
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Paliç "Sayın bakanımız zaten bizim talep ve isteklerimizin bir çoğunu dile getirdi. Sadece bizim fiyat talebimiz 2 TL 20 kuruştu. Kendileri desteklemeyle beraber 2 TL, 13 kuruş olarak açıkladı, teşekkür ediyoruz. Yine bizim talebimize yakın bir fiyat verildi, farklı bir fiyat verilmedi. Biz zaten verdiğimiz fiyatı isterken piyasa araştırmalarını yapıp fiyat değerlendirmesine o şekilde vardık. Aramızdaki fark 7 kuruşluk bir farktır" dedi.

Paliç, yaş çayda taban fiyatından daha önemli olan konunun özel sektörün fırsatçılık yapma tehlikesi olduğuna dikkat çekerek "Çünkü bu sene çay havaların soğuk gitmesi nedeniyle rekolte düşük olacaktır. ÇAYKUR, kontenjandan dolayı kapasitesini doldurup yaş çay alamadığı taktirde özel sektör firmaları bunu fırsat olarak değerlendirip vatandaşı mağdur edebilecektir. Fakat ÇAYKUR’un alım politikası bu şekilde ilerlediği taktirde çay üreticilerimiz kesinlikle mağdur olmayacaklardır ve çayımız daha kaliteli bir şekilde dünya pazarına girmiş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Paliç, bazı özel sektör fabrikaların ise ÇAYKUR’un verdiği fiyatın üzerinde fiyat verdiğini bunların ise kendileri mutlu ettiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA