Ordu'ya Avrupa Standartlarında Mezbaha Ve Hayvan Pazarı

Ordu Büyükşehir Belediyesince Fatsa ilçesine 20 milyon liralık modern mezbaha ve hayvan pazarı yapımına başlandı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: 'Fatsa ilçemize yapacağımız mezbaha, başta sağlık ve temizlik olmak üzere hizmet, kalite ve güvenirlik gibi konularda Avrupa standartlarını taşıyacak'.

Ordu'nun Fasta ilçesinde, Büyükşehir Belediyesince Avrupa standartlarında modern mezbaha ve hayvan pazarı yapılıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatsa ilçesinde hayata geçirilen modern mezbaha ve hayvan pazarı projesinde yapım çalışmalarının başladığını söyledi.

Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak mezbaha ve hayvan pazarının gerektiğinde komşu illere de hizmet verebilecek modern bir kompleks olacağını ifade eden Yılmaz, projenin şimdiden bölge halkına hayırlar getirmesini diledi.

Yılmaz, ihaleyi alan firmanın proje alanında temel kazısı ve dolgu çalışmalarına başladığını belirterek 'Mezbahanın yapılacağı alanın zeminini temel kotuna getirmek amacıyla dolgu çalışmalarımız sürerken hayvan pazarının inşa edileceği alanda ise temel kazıları yapılıyor.' dedi.

Tesisin yüksek standartlara sahip olacağını aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

'Şu anda ilimiz genelinde bulunan yaklaşık 15 kesimhanemizin hiçbiri Avrupa standartlarına uymuyor. Fatsa ilçemize yapacağımız mezbaha, başta sağlık ve temizlik olmak üzere hizmet, kalite ve güvenirlilik gibi konularda Avrupa standartlarını taşıyacak. Kesimler, veterinerler nezaretinde standartlara uygun şekilde yapılıp kesimhaneden çıkan etlere sertifika verilecek. Daha sonra da soğuk hava sistemi bulunan araçlarla işletmelere ulaştırılacak.'

Yılmaz, işletmeyi, bölgenin tam orta noktasında olmasından dolayı Fatsa'ya yaptıklarını ifade ederek 'En fazla kesim yapılan ilçelerden olan Fatsa, bu sistemle hem kendisini amorti edecek hem de istihdam sağlayacak. İlçemize yapacağımız mezbaha sadece ilimizin değil, bölgemizin de en büyük kesimevi olacak. İlimiz genelindeki tüm kesimler burada yapılacağı gibi komşu illerden de kesim için hayvan getirilecek.' dedi.

Kaynak: AA