OMÜ Ziraat Fakültesinde Mezuniyet Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesinde 2016-2017 akademik yılında mezun olan 214 öğrenci için tören düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda düzenlenen törende, yeni mezun ziraat mühendislerine hayatlarında başarı diledi.

Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu, genç ziraat mühendislerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Bilgiç, 'Bugün en mutlu günümüz, hasat dönemimiz. Siz genç ziraat mühendisleri ülkemize, milletimize ve devletimize hizmet edecek yolun başındasınız. Yaşamınız boyunca en iyi şekilde mesleğinizi sürdüreceğinize inancımız tamdır.' dedi.

Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Demir de fakültelerinin Türkiye'nin tarımsal kalkınmasına katkı sağladığını, bugüne kadar 5 bin 753 ziraat mühendisi yetiştirdiklerini anlattı.

Türkiye'de tarım ve tarımsal sanayinin artmasının gelecek için önem taşıdığına dikkati çeken Demir, 'Ülkemiz tarımına hizmet etmek üzere bugün 214 öğrencimizi ziraat mühendisi olarak uğurluyoruz. Genç meslektaşlarımızın insanlığın beslenmesine, çiftçilerin gelirlerinin artırılmasına, dolayısıyla toplumların sosyal ve ekonomik gelişmesine önemli katkılar yapacağına inanıyoruz.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından fakültenin 9 ayrı bölümünü tamamlayarak diplomalarını alan mezun öğrenciler, ziraat mühendisi andını okuduktan sonra keplerini havaya attı.

Kaynak: AA