MOBİTEK Bilgilendirme Toplantısı

Orta Anadolu Kalkınma Birliği tarafından yürütülen Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi'nin (MOBİTEK) bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Orta Anadolu Kalkınma Birliği'nin de başkanlığını yürüten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve beraberindekiler, projenin inşaat alanını ve ofislerini inceledi.

MOBİTEK Projesi inşaatının fiziki olarak tamamlandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, mekanın teknolojik aletlerin de alınmasıyla yakın zamanda mobilya sektörüne hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

Projenin önemine değinen Çolakbayrakdar, şöyle konuştu:

'Bölgeye hizmet verecek MOBİTEK Projesi, mobilya üretim alt yapısını güçlendirmenin yanı sıra mobilya sanayinin üretimini de sağlayacak. İmalat sektöründeki nihai ürünlerin pazarlanması ve yurt dışına açılmasıyla hem Kayseri hem de Türkiye ekonomisine ciddi manada katkı sağlayacak. Ayrıca mobilyada farklı tasarımların geliştirilmesi ile yeni üretimlerin oluşmasına imkan olacak. Proje, hem istihdamı artıracak hem de mobilya üretiminde Kayseri’nin adını dünya üzerinde duyuracak. Yapılan çalışmalar hayırlı uğurlu olsun.'

Kaynak: AA