Menderes Osmanlı Ocakları İlçe Başkanı Mahsun Kuruçay; 'Bir Olacağız'

Menderes Osmanlı Ocakları ilçe Başkanı Mahsun Kuruçay, ilçede ve bölgede ayrımcı olmadan hoşgörü ve ahlak üzere çalışmalar yapacağını açıkladı.

Menderes Osmanlı Ocakları İlçe Başkanı Mahsun Kuruçay; 'Bir Olacağız'
Ataması yapıldıktan hemen sonra faaliyetlere başlayan Menderes Osmanlı Ocakları ilçe Başkanı Mahsun Kuruçay ilçede ve bölgede ayrımcı olmadan hoşgörü ve ahlak üzere çalışmalar yapacağını duyurdu. Sağcı veya solcu, Alevi, Kürt, Romen ayrımı yapmadan gerçekten Osmanlı medeniyetini özü için birlik ve beraberlik içinde yaşamanın formüllerini arayacaklarını belirten Kuruçay, "Osmanlı Ocakları FETÖ’ye ilk tepki gösteren STK’dır ve hala mücadele etmeye devam etmektedir. Şöyle ki; 15 Temmuz’da ölümüne milli bir duruş gösterirken, 16 Nisan’da yurt genelinde çeşitli faaliyetler düzenleyip milli iradenin yanında halkı bilinçlendirmiş ve teşkilatlarıyla büyük riskler alıp devletinin ve milletinin yanında yer almıştır. Osmanlı Ocaklarını çeşitli zamanlarda engellemek isteyen art niyetli devlet ve millet düşmanları fitne gurupların oyunlar oynansa da başarılı olamamışlardır. Bu oyunları deşifre ettik. 17 ve 25 Aralık’ta FETÖ’ye ilk tepki gösteren Osmanlı Ocakları çeşitli fitne guruplar ve özellikle FETÖ tarafından hedef alındı. Osmanlı Ocaklarının Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat’ın ilk önce ailesi üzerinden hedef alındı. 15 Temmuz gecesi külliye önümde ve Ak Parti genel merkezi önünde milli iradenin yanında duran teşkilatın lideri yıpratılmalıydı" dedi.

CHP’nin ve HDP’nin saldırılarına maruz kaldıklarını söyleyen Kuruçay, "Kılıçdaroğlu ’Işidçi’ derken sürekli açıklamalarında ocağı mafya ve paramiliter güç olarak hedef aldı. Zira daha 10 gün önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa; "Ak partinin Osmanlı Ocakları milis gücüdür" derken yine engellenmek istenen barış yuvası ocağımızı, HDP tabelalarına yapılan saldırıların sorumlusu olarak sürekli açıklamalarda bulundu. Osmanlı medeniyetinin ne kadar hedef alındığı da bu sayede görülmüş oldu. Almanya’da Alevi derneklerine yazılı saldırıları yine kurumumuza mal etmeye çalışan güruh birlik ve beraberliği vazife edinmiş kurumunuzu bölücü göstermeye çalışsa da kurum tüm yurt genelinde teşkilatlanmasına devam etmiş ve dünya çapında bir teşkilatlanmaya giderek adalet ve hoşgörüyü yeniden muhtaç olan dünyanın hizmetine sunmaya hazırlanmaktadır. Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyanın Osmanlı medeniyetini barış adına, adalet adına, hoşgörü adına, kardeşlik ve insanlık adına ihtiyacı olduğu gözle görülmektedir. Bizde önce ilçemizde sonra il ve bölgede bu kardeşliği tesis etmenin çabasında olacağız. Bir olacağız ki güçlü olalım. Siyasetüstü olan kurumunuz Fatih, Osmanlı paşası Atatürk ve dünya lideri Erdoğan gibi ulvi liderlerin izlerini sürecektir. Birleştireceğiz var edeceğiz, töremize, ananemize, kültürümüze yani Osmanlı medeniyetini cumhuriyet değerleri içinde yeniden yaşamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA