Malatyalılar 'Şehir İftarları'nda Buluştu

Esenler Belediyesinin "Şehir İftarları" programında Malatyalılar bir araya geldi. İftara katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Doğduğumuz yeri unutmayacağız, doyduğumuz yeri ihmal etmeyip, sahip çıkacağız" dedi.

Malatyalılar 'Şehir İftarları'nda Buluştu
Anadolu’nun bereketini, kardeşliğini ve eşsiz lezzetlerini "Şehir İftarları" ile İstanbul’a taşıyan Esenler Belediyesi, bu kez Malatyalıları bir araya getirdi. Esenler Belediyesi ve MASTÖB tarafından Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, EVKUR Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, dernek başkanları ve çok sayıda Malatyalı katıldı.

İftar öncesinde bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, bir toplumun geleceğini belirleyen en önemli unsurun kültür olduğunun altını çizerek, "Köklerimizi, doğduğumuz toprakları unutmamak için bu iftar sofralarını kuruyoruz. Malatya kıyamete kadar yaşayacaksa Malatya’nın kültürünü de kıyamete kadar yaşatmak sizlerin görevi. Kültürünüzü gelecek nesillere aktarmak konusunda yerel yönetimler olarak sizlere yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz" dedi.



“Malatyalılar, başkanımızı hemşehri olarak görüyor”

Esenler’de Malatyalı hemşehrileriyle iftar sofrasında bir araya geldiği için büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da, "Doğduğumuz yeri unutmayacağız, doyduğumuz yeri ihmal etmeyip, sahip çıkacağız. Esenler Belediye Başkanımız esasında Malatyalı. Babasının Malatyalı olduğunu biliyor musunuz? 1954’ten önce olduğu için babasının nüfusunda Malatya yazıyor. Dolayısıyla Malatyalılar, Tevfik Başkanımızı hemşehrisi olarak görüp sahip çıkıyor" diye konuştu.

Başkan Göksu, konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık’a "Ab-ru’larda Su Kasidesi" sergisinin kataloğunu hediye etti.

Malatya’ya özgü lezzetler iftar sofrasında

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, EVKUR Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ve MASTÖB Avrupa Yakası Başkanı Aziz Damar da birer selamlama konuşması yaptılar. Program, konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Okunan ezanla birlikte oruçlarını açan konuklara Malatya’ya özgü yöresel lezzetler ikram edildi.
Kaynak: İHA