Kurduğu Çiftlikle Hayata Tutundu

Artvin'de 8 yıl önce geçirdiği kaza sonucu yürüme yetisini kaybeden Gökay Yazıcı, köyünde kurduğu tavuk çiftliğiyle hayata bağlandı Yazıcı: 'Tavuklarımla hayata yeniden bağlandım ve çok mutluyum. Günlerim çok neşeli ve huzurlu geçiyor. Engelimi ve yaşadığım üzüntüleri adeta unuttum'

Artvin'de yaşayan yürüme engelli Gökay Yazıcı, köyünde kurduğu tavuk çiftliğindeki hayvanlarla ilgilenerek yaşama tutundu.

Ardanuç ilçesine bağlı Bulanık köyünde yaşayan 38 yaşındaki Yazıcı'nın, yaklaşık 8 yıl önce evinin önünde kestiği ağaç üzerine devrildi.

Kaza sonucu belden aşağısı felç olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı kalan Yazıcı, Rize ve Artvin'de geçirdiği ameliyatların ardından Ankara'da yaklaşık 3 ay tedavi görmesine rağmen sağlığına kavuşamadı.

Bu süreçte hamile olan eşiyle ayrılan Yazıcı, üreterek yaşadığı sıkıntıları unutmak için tavuk çiftliği kurmaya karar verdi. Her sabah erkenden kalkan ve gün boyunca çiftliğindeki 40 tavukla ilgilenen Yazıcı, böylece hem sıkıntılarından uzaklaşıyor hem de birlikte yaşadığı anne ve babasına ekonomik anlamda destek oluyor.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın ardından ilk zamanlarda hayata küstüğünü belirterek, daha önce gezdiği yerleri gördüğünde üzülüp bunalıma girdiğini anlattı.

Bir süre sonra hayatını üzülerek geçiremeyeceğini ve kendisine bir uğraş bulması gerektiğini anladığını dile getiren Yazıcı, evinin bahçesinde tavukçuluk yapmaya karar verdiğini, zamanla tavuk sayısını artırarak yaklaşık 100 tavuk bulunan çiftlik oluşturduğunu söyledi.

Yazıcı, zamanla bu kadar tavuğa bakmakta zorlandığını ifade ederek, bir kısmını sattığını ve 40 tavukla üretime devam ettiğini kaydetti.

- 'Evin mutfağına katkıda bulunuyorum'

Tavukların yarısının her gün yumurtladığını belirten Yazıcı, 'Günde yaklaşık 20 yumurta alıyorum. Tavuklar doğal köy ortamında beslendikleri için organik yumurta alıyorum. Köy yumurtası olduğu için tanesini 1 liradan satıyorum. Günde 20 lira kazanıyorum. Allah'ıma şükürler olsun hem kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum hem de evin mutfağına katkıda bulunuyorum.' dedi.

Her sabah erkenden kalktığını ve tavukların günlük ihtiyaçlarını karşıladığını anlatan Yazıcı, 'Yemlerini ve sularını veriyorum. Kümesin temizliğini ailemle yapıyorum. Tekerlekli sandalyemin üzerinde tavuklarıma çobanlık yaparak gün boyu bahçemizde besliyorum. Çocukluğumdan beri hayvan sevgim vardı. Tavuklarımla hayata yeniden bağlandım ve çok mutluyum. Günlerim çok neşeli ve huzurlu geçiyor. Engelimi ve yaşadığım üzüntüleri adeta unuttum.' diye konuştu.

Yazıcı, engellilerin kendilerini eve kapatmamaları gerektiğine dikkati çekerek, engellerini kabul edip kendilerini mutlu edecek uğraşlar bulmalarını tavsiye etti.

İnsanların çalıştıkları sürece mutlu olacağını ve hayata daha sıkı bağlanacağını vurgulayan Yazıcı, 'Çok mutluyum. İyi ki tavukçuluk yapmışım. Hayvanların sevgisiyle hayat buldum.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA