Konyaaltı Belediyesi Personeli İlk Yardım Sertifikalarını Aldı

Türk Kızılayı Antalya Şubesi'nin düzenlediği eğitim programıyla iki gün süreyle ilk yardım dersi gören Konyaaltı Belediyesi personeli sertifika ve kimliklerini aldı.

Türk Kızılayı Antalya Şubesi İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'İlk Yardım Eğitim Semineri'ni başarıyla tamamlayan Belediye personeli, uluslararası geçerli ilk yardım sertifika ve kimliklerini aldılar.

Sertifika törenine katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı konuşmada, 21 personelin bu kursa katıldığını ve sertifika ve kimlik almaya hak kazandığını söyledi.

Çalışanların güvenliğinin her şeyin önünde geldiğini ifade eden Böcek, 'Bir kazanın sonlandığı an itibarıyla yapılacak doğru ilk yardım bir hayatı kurtarabilir. Personelimizin ilk yardım eğitimi almaları son derece önemli. Üç yıl geçerli ilk yardım sertifikaları uluslararası düzeyde de geçerlilik taşıyor.' dedi.

Bu eğitime belli periyotlarla devam edeceklerini kaydeden Böcek, personeline ilk yardım sertifikası ve kimliklerini verdi.

'Kaza sonrası ölümlerin yüzde 57'si ilk dakikalarda, yüzde 22'si hastaneye nakil sırasında, yüzde 21'i ise 30 gün içinde gerçekleşiyor.' diyen Türk Kızılayı Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam ise ilk yardım bilincinin yaygın olduğu toplumlarda bu oranların çok daha düşük olduğuna dikkati çekti.

İlk yardım kurslarının bu anlamda son derece önem teşkil ettiğini ifade eden Nizam, Konyaaltı Belediyesi personelinin iki gün süren bu eğitim programıyla ilk yardım bilinci edindiğini dile getirdi.

Kaynak: AA