KKKA Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ve hastalık taşıyıcısı keneler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KKKA Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı
Toplantıya, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden Doç. Dr. Sırrı Kar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü personeli, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Müdürlüğü, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Doç. Dr. Sırrı Kar, KKKA hastalığının yılın her ayında görülebileceği ancak özellikle Mayıs-Eylül ayları bu hastalıkta artış görüldüğünü hatırlatarak, halk sağlığı açısında tehlike oluşturduğunun altı çizdi. Yapılan bilimsel araştırmalarda, hastalık etkeninin ilde de yoğun olarak bulunduğunu belirten Doç. Dr. Sırrı Kar, hastalık taşıyıcısı keneler ve etkeni virüs hakkında detaylı bilgi paylaştı.

Toplantıda KKKA hastalığına karşı il ve ilçe müdürlüklerinden, akşamları köylerde yapılan çalışmaların devam ettirilmesi istendi.
Kaynak: İHA