Kırşehir'de Tütün Mamullerine Karşı Eğitim

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Bekir Demirbaş, il genelinde tütün mamullerinin kullanımın önlenmesi amacıyla tüm okullarda, kapalı mekanlarda ve ceza infaz kurumunda eğitimler verildiğini belirtti.

Demirbaş, yaptığı yazılı açıklamada, en ciddi halk sağlığı problemi konumunda bulunan tütün ve mamullerinin bir çok hastalığa sebep olduğunu ifade ederek, bu konuda farkındalık oluşturulması için Dünya Tütünsüz Günü faaliyetlerinin yapıldığını belirtti.

Başta sigara olmak üzere tütün ve mamullerinden ne kadar uzak durulursa o kadar sağlıklı bir yaşama kavuşulacağına işaret eden Demirbaş, şunları kaydetti:

'Kronik akciğer ve kronik kalp hastalıklarına, beraberinde de bir çok kanser türüne neden olmakta. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle bütün dünyadaki insanların tütünden uzak durması için farklı etkinlikler düzenlenerek farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Sağlıklı Yaşam Merkezi içinde sigara bırakma polikliniğimiz var. Orada müracaat eden vatandaşlara sigarayı bıkma yöntemleri konusunda yardımcı oluyorlar. Bütün lise ve ortaokullarda tütün mamullerinin zararlarıyla ilgili eğitimleri tamamladık. Toplu alanlar ve kapalı cezaevinde de bu eğitimlere devam etmekteyiz.'

Kaynak: AA