Kıraathane Kültürünü Yaşatırken Hobisini Sürdürüyor

Sivas’ta kıraathane işletmecisi Yakup Öztürk, 53 yıldır sürdürdüğü hobisiyle 700’den fazla fotoğrafı dükkanında sergiliyor.

Kıraathane Kültürünü Yaşatırken Hobisini Sürdürüyor
Kıraathane işletmecisi Yakup Öztürk 1964 yılından berber dükkanın arkadaşlarının fotoğraflarını almasıyla fotoğrafları biriktirmeye başladı.

1999 yılında da kıraathane açan Öztürk bu sürede eş, dost ve akrabalarının fotoğraflarını toplayarak dükkanına astı. Anı köşesi oluşturan Öztürk 700’den fazla fotoğrafı burada sergilemeye başladı.

Berber dükkanında arkadaşlarının fotoğraflarını almasıyla başladığını söyleyen Yakup Öztürk, "Berber dükkanında arkadaşlarımın fotoğraflarını alırdım, camekanın altına koyardım daha sonra askere gittim, askerde siyah beyaz resimleri boyamaya başladım. Bir sürü fotoğraf telef oldu, suya düştü, sağa sola dağıldı. Bu fotoğrafları koyduğum kişinin çocuğu denk geliyor buraya, diyor ’benim babamın, amcamın, dayımın fotoğrafı var’, nereden tanıyorsun derken bir sohbet ortamı oluyor ve bu ortam beni çok mutlu ediyor" dedi.

Öztürk, kıraathanesinin sohbet amaçlı olduğunu belirterek, "Kimisi alışveriş yapar. Kimisi koyununun satışını yapar ama o sohbet ortamı burada muhakkak olur" diye konuştu.

Kaynak: İHA