Kerkük'te Terör Örgütü DEAŞ Operasyonu

Kerkük Polis Müdürü Ömer, terör örgütü DEAŞ'ın uyuyan hücrelerine yönelik operasyonlarda 29 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

KERKÜK ( AA ) - Irak'ın Kerkük kentinde terör örgütü DEAŞ'ın uyuyan hücrelerine yönelik operasyonlarda 29 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kerkük Polis Müdürü Albay Hattab Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Kerkük'e daha önce göçmen gibi girerek kentin güneydoğusundaki Uruba semtine yerleşen DEAŞ terör örgütünün uyuyan hücrelerine operasyon düzenledik. 29 şüpheliyi gözaltına aldık.' dedi.

Ömer, dün Bağdat'ta meydana gelen patlamalardan sonra kentte sıkı güvenlik önlemleri alındığını ve örgütün kent merkezindeki uyuyan hücreleri vasıtasıyla gerçekleştirebileceği saldırıları önlemek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Şüpheli yerlere baskınlar düzenlediklerini aktaran Ömer, 'Son dönemlerin en geniş katılımlı güvenlik operasyonunu gerçekleştirdik. Baskın yapılan şüpheli ev ve iş yerlerinde hafif silah ve askeri malzeme ele geçirildi. Gözaltına alınanlar hakkında soruşturma devam ediyor.'' diye konuştu.

Başkent Bağdat'ta dün yaşanan bombalı saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, onlarcası yaralanmıştı.

Kaynak: AA