Kent Kültürüne Online Bakış

İzmir’in kent kültürüne dair değerleri, unutulmaya yüz tutan meslekler ve mekanlar, online dergide buluştu.

Kent Kültürüne Online Bakış


İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğrencileri Arda Aydın, Ece Orus ve Tuğçe Vural, kent kültürü ögelerini www.arafdergi.com adında hazırladıkları belgesel dergide topladı. Öğrenciler, insan hikayelerinden yola çıkarak kentin yaşanmışlıklarını, geçmişle bugünü buluşturan, unutulmaya yüz tutan meslekleri, değerleri yeni nesle aktarma amacı taşıdıklarını vurguluyor.

"Arafta kalanlar"

Dergileri hakkında bilgi veren İEÜ İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğrencisi Arda Aydın, “arafta” kalanları ortak bir mecrada buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Çalışmamızla İzmir kent kültüründe unutulmak ve var olmak arasında kalanları yani arafta kalanları ortak bir mecrada buluşturmak istedik. İzmir’in çeşitli bölgelerinde kentin belleğine doğru yolculuk yapıyoruz. O semte, bölgeye yıllarını veren esnafla değişimleri ve mesleklerini konuşuyoruz. Böylece hem kentin dinamizmi ortaya çıkıyor hem de meslekleri tanıyoruz. İzmir’in kent kültürünü yansıtmaya çalışıyoruz. Ziyaretçi sayımız 20 bine ulaştı. Daha da zenginleştirerek bu projeyi sürdürmek istiyoruz” dedi.



"İzmir’in çok kültürlü yapısı korunmalı"

Derginin editörlüğünü yapan Ece Orus da, İzmir’in çok kültürlü bir yapısı olduğuna dikkat çekerek, “İzmir’de birçok kültürden, dini inanıştan ve etnik kökenden insan var. Yüz yıllardır bir arada evrilen bu çok kültürlülük maalesef hak ettiği değeri görmüyor. Örneğin, Tarihi Kemeraltı Çarşısında 111 yaşında Yeni Şükran Oteli var. 35 yıldır işletmeciliğini yapan İlyas Camtaş otelin kapanabileceğini söylüyor. İzmirli bu değerlere sahip çıkmalı” diye konuştu.



"Belgesel tadında İzmir fotoğrafları"

Derginin fotoğraf editörlüğünü üstlenen Tuğçe Vural da, kentin özellikle belgesel ve basın fotoğrafçıları için çok zengin bir yapısı olduğunu söyledi.

Vural, “Belgesel tadında İzmir fotoğraflarını hikayeleriyle birlikte deneyimlemek üzere sanal dergimizi ziyaretinizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA