Keçiören Belediyesi İftar Sofrasını Ayvalı'da Kurdu

Mahalle iftarlarını sürdüren Keçiören Belediyesi, Ayvalı pazar yerinde kurduğu iftar sofrasında bu defa Ayvalı, Sancaktepe ve Etlik mahallelerinin sakinlerini bir araya getirdi.

Keçiören Belediyesi İftar Sofrasını Ayvalı'da Kurdu
İftar programına mahalle sakinlerinin masalarını tek tek dolaşarak vatandaşlar ile sohbet eden Belediye Başkanı Mustafa Ak, hayırlı Ramazanlar diledi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla başlayan programda konuşan Mustafa Ak, “Kıymetli komşularım, Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun. Soframıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Rabbime şükürler olsun ki, bizleri bu güzel aya yine kavuşturdu. Bir yıl önce aramızda olup ta bu yıl aramızda olamayan akrabalarımıza, komşularımıza, dostlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.



“Ramazan’da paylaşmayı unutmayalım”

Geçen sene Ramazan’ın ardından Türkiye’nin 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadığını hatırlatan Başkan Ak, “Ülkemizi bölmek ve istila etmek isteyen hainlere karşı milletimiz büyük bir kahramanlık destanı yazdı ve şahlanışa geçti. O gün yazılan destanda vatanı, milleti, bayrağı, ezanı, dini için canlarını veren şehitlerimiz oldu. 15 Temmuz şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Tedavisi halen devam eden gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Onlara minnettarız, kahramanlarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.

Ramazan’ı mahallelerde kurdukları iftar sofraları aracılığıyla hep birlikte kutladıklarını ifade eden Mustafa Ak, “İftar sofralarımızı bütün Keçiören’de kuruyoruz. Burada her kesimden kardeşlerimizle aynı sofra etrafında buluşuyoruz. Oruçlarımızı tutup ibadetlerimizi yapalım, ama kardeşliğimizi ve paylaşmayı da unutmayalım. Fakire fukaraya, ihtiyaç sahibine sahip çıkıp, yardım edelim ve sofralarımızda ağılayalım. Bizde olanı olmayanla paylaşmalıyız. Ramazan-ı Şerif’in ülkemize ve bütün Müslümanlara hayırlar getirmesini diliyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi korusun. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devletimizi yönetenlerin yardımcısı olsun. Cenab-ı Allah Ramazan’ı bayram tadında kutlamamızı ve bayrama da erişmemizi nasip etsin inşallah” mesajlarını verdi.

Başkan Ak, iftar yemeğinin ardından mahalle sakinleri ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Kaynak: İHA