İftara Yolda Yakalananlara Çorba İkramı

Zeytinburnu Belediyesi, iftara yetişemeyip yolda yakalanan vatandaşlara Cevizlibağ Metrobüs Durağı çıkısında sıcak çorba ikram etti.

İftara Yolda Yakalananlara Çorba İkramı
Zeytinburnu Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hem binlerce kişiyi iftar sofralarında buluşturuyor hem de iftara yolda yakalananların yardımına koşuyor. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde 5 noktada vatandaşlara iftarda çorba hizmeti veren Zeytinburnu Belediyesi, Cevizlibağ metrobüs ve tramvay durağı çıkışına kurduğu stantta iftara yetişemeyenlere çorba ikram etti. Vatandaşlar ezanın okunmasıyla çorbalarını yudumladı.

Çorba dağıtımında bulunan Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Müdürü Muhammed Güneş, “İlçemiz genelinde Ramazan ayı boyunca 5 farklı noktada 3 bin kişiye yetecek biçimde yolda iftara yakalanan vatandaşlarımıza çorba ikramında bulunuyoruz. Cevizlibağ’da bin kişilik bir ikramımız var. Merkezefendi, Marmaray ve 15 Temmuz Meydanı’ndan da ikramlarımız devam ediyor. Altın ekmeklerimiz var, su, hurma ve çorba ikram ediyoruz. Belediye Başkanımızın uyguladığı bu hizmetten dolayı vatandaşlarımız minnettar” ifadelerini kullandı.

“Öğrenci yurdundaki çorbadan daha güzel”

Cevizlibağ’da bir öğrenci yurdunda kalan Livanur Şahin, “İftara yolda yakalanmadım, normalde burada yurtta kalıyoruz. Ama yurtta yemek sırası çok fazla olduğu için burayı keşfettik onun için buraya geliyoruz. 3’üncü gün bugün 3 gündür geliyoruz. Çorba, yurdun çorbasından daha iyi. En azından hazır olmadığını biliyoruz ve güzel” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA