Hayırsever Vatandaştan Odunpazarı'na 1,5 Milyon Lira Değerinde Kreş

Eskişehir Odunpazarı’na 1,5 milyon lira değerinde bir kreş yaptırmak isteyen Fevzi Kabul için, Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un da katıldığı toplantıda, yapımı planlanan kreş tanıtıldı.

Hayırsever Vatandaştan Odunpazarı'na 1,5 Milyon Lira Değerinde Kreş
Fevzi Kabul’e hayırsever tutumu için teşekkür eden Başkan Kurt, "Fevzi Bey, Eskişehir’deki çocukların kreş ihtiyacını ortaya koyabilen ve bu noktada çözüm arayan bir Odunpazarı Belediyesi’ne Büyükdere Mahallesi’nde 7965 ada 2 parseldeki taşınmazımızın üzerine bir kreş yapmayı vaat etti. Belediye meclisimiz, 4 Mayıs 2017 tarihinde bu bağışı kabul eden kararı oy birliği ile aldı. Belediye meclis üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Eğitimin anaokulu ve kreşten başladığını belirten ve hayattaki en önemli faktörün eğitim olduğunu vurgulayan Fevzi Kabul ise, projeye desteklerinden dolayı Av. Kazım Kurt’a teşekkür etti. Odunpazarı Belediyesi’nin sosyal bir belediye olduğunu belirten Kabul, "Öncelikle değerli dostum Mahmut Bey’e böyle bir düşüncem olduğunu söyledim. Odunpazarı’na bir şeyler yapmak istiyorum dedim. Okul veya kreş. İlk önce başka bir yerde gösterdiler sonra Necati Bey’in de büyük yardımları ile Başkan ile konuştuk. Başkan ‘Şurada bir yerimiz var’ dedi, yeri gösterdiler. Ben eğitime önem veriyorum. çırakları yetiştirdiğimiz için bir neticede biz de eğitimciyiz. Eğitimsiz insanlar ile çalışmak çok zor. Çocuklar ilk doğduğunda ne yapıyor? Annesinden babasından eğitim alıyor. Sonraki aşamalarda okullarda düzgün bir eğitim alırsa başarılı bir insan oluyor. Alamazsa da hem ülkeye hem kendisine zararı oluyor" ifadelerini kullandı.

Diyabetli çocuklar için özel istek

Konuşmasının sonunda, diyabetli çocuklar için de bir yer yaptırmak istediğini belirten Fevzi Kabul, "Başkan’dan tek bir isteğim var, diyabetli çocuklar için bize bir yer verecek. Ben ayrıca onlara özel bir yer yapacağım. Eskişehir’deki diyabetli ailelerin gelip orada kendini insanlara göstermesi gerekiyor. Bu gizli bir şey değil. Benim de küçük bir kızım var 4,5 yaşında o da ölene kadar o hastalıkla yaşayacak. Neticede insanlar bu hastalıktan utanıyorlar. Utanılacak bir şey değil. Kızım sayesinde hepimiz şuan evde rejim yapıyoruz onun yediklerinden yediğimiz için. Fazla kilolarımız verdik. Sayın Başkan’dan bu konuda burada bir söz almak istiyorum" dedi.

Başkan Kurt ise bu talepten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Törenin sonunda, yapılması planlanan kreş hakkında bir bilgilendirme yapan Mimar Barış Göktaş, yapının yaklaşık 2330 metrekare bir araziye kurulacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bunun 895 metrekaresi binalarımızın oturum alanı. Bin 435 metrekare de yeşil alan. Yeşil alanın 967 metrekaresi tamamen çocuklara ait. Yaklaşık 180 öğrenci için kurulmuş bir yapı. İçinde yemekhanesi, sosyal alanları, paylaşım alanları, ortak oyun alanları olan modern bir yapı yapmaya çalıştık. Öğrencilerin dışarı çıkıp, dışarıda da etkinlik yapabileceği bir planlama tasarladık."

Projenin 6 ayda tamamlanması planlanıyor.
Kaynak: İHA