Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası Muğla'da Yapılacak

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Kılıçarslan: 'Biz kendi kültürümüze sahip çıkıp, onlara gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmak adına çaba veren ve çok fazla insana hitap eden genç bir federasyonuz'.

Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası, 2-4 Haziran 2017 tarihlerinde Muğla'da yapılacak.

Muğla'da ilk defa yapılacak Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Tolga Kılıçarslan, bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen ziyarette konuşan Kılıçarslan, 3 gün sürecek şampiyonanın 2 Haziran'da kortej yürüyüşü ile başlayacağını söyledi.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yarışmaların yapılacağını belirten Kılıçarslan, 'Minikler Türkiye Şampiyonasını bu yıl Muğla Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yapmayı uygun bulduk. Diğer illerden de çok müracaat vardı. İnsanların kendi kültürünü yaşamaya bir açlığı var. Televizyonlar, bilgisayarlar maalesef farklı kültürleri çocuklara empoze etmeye mecbur bırakıyor. Biz kendi kültürümüze sahip çıkıp, onlara gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmak adına çaba veren ve çok fazla insana hitap eden genç bir federasyonuz.' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise 3 gün sürecek programda, halk oyunları kültürünün Muğla'da yaşatılarak izleyicilere keyifli bir etkinlik sunacaklarını ifade etti.

Bu tür etkinliklerin kültürün yaşatılması ve desteklenmesi bakımından önemli olduğunu vurgulayan Gürün, 'Bu sadece bir yarışma değil. Bizim geçmişten gelen kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor. O derinliklerdeki kültürü bizim günümüze taşıyıp, gençlerimize aşılamamız gerekiyor. Türkiye'nin birçok şehrinden çocuklar bir araya geliyor, birbirlerini tanıyorlar, farklı oyunlarını, müziklerini dinliyorlar. Kendi yöresinin değerlerini sergiliyorlar. Onun için bu etkinlikleri önemsiyoruz.' diye konuştu.

Gürün, Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası ile vatandaşları görsel bir şölenin beklediğini belirterek, Muğla'nın 28 halk oyunu ekibinin yaklaşık 650 üyesi ve ailelerine de ev sahipliği yaparak ekonomik olarak hareketleneceğini söyledi.

Kaynak: AA