Güce'de Yüksekokul Sevinci

Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, Giresun Üniversitesi bünyesinde ilçede meslek yüksek okulu kurulmasına ilişkin Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yapılan başvurunun onaylandığını söyledi.

Geçgel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde okulun iki bölümüne öğrenci alınacağını belirtti.

Güce ilçesi için bir hayal olan meslek yüksek okulunun faaliyete geçecek olmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Geçgel, şöyle konuştu:

'İlçemiz için bir hedef olan meslek yüksek okulumuzun kurulması daha önce Giresun Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilmişti. YÖK Genel Kurulu tarafından okulun kurulması resmen kararlaştırıldı. Okulumuz ilçemize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. 2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi'nde Tapu-Kadastro ve Ulaştırma Trafik Hizmetleri olmak üzere iki bölüme öğrenci alınacak.'

Son üç yılda Güce halkını birçok yeni hizmetle tanıştırdıklarını ifade eden Geçgel, yüksekokul hayalini de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Geçgel, 'Okulun kurulmasında büyük emeği olan Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli başta olmak üzere, AK Parti Giresun Milletvekillerimiz Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk ile Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun'a teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA