Gölcüklü Öğrencilerden Suriyeli Kardeşlerine Yardım

Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki bir okulda eğitim gören 6. Sınıf öğrencileri, “Suriyeli Kardeşlerimizle Ramazan’ projesi kapsamında Ramazan kumanyası topladılar.

Gölcüklü Öğrencilerden Suriyeli Kardeşlerine Yardım
Gölcük Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencilerinin kurduğu Ümmet Sevdalıları Derneği (ÜSDER), Suriyeli kardeşleri için Ramzan kumanyası yardımı başlattı. ‘Suriyeli Kardeşlerimizle Ramazan’ projesi kapsamında toplanan kumanyaları, öğrenciler tarafından paketlendi. Öğrencilerin çabalarıyla hazırlanan 60 kumanya paketi, Gölcük’te yaşayan ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere dağıtılacak.

Öğrencilerin başlattıkları örnek kampanyanın kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Müdür Yardımcısı Necip Emrah Özdemir, “Gölcük’te de Suriyeli aileler var. ‘Biz ne yapabiliriz’ diye düşünüyoruz. Öncelikle Aralık ayında öğretmenler kendi aralarında bir takım kurdular ve ilçemizde Suriyeli aileleri ziyaret ettiler. Evlerinde yüz yüze görerek eksiklikler tespit edildi. Öğrencilerimizi yaptıkları bu anlamlı kampanyadan dolayı yürekten kutluyoruz. Çarşamba günü itibari ile kumanyalar ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilmeye başladık. Katkıda bulunmak isteyenler 9 Haziran 2017 gününe kadar yardımlar kabul edilmeye devam edecektir” dedi.

Okulda kurdukları dernek ile Suriyelilere yardım etten ÜSDER Başkanı 6. Sınıf öğrencisi Ahmet Yasin Yazıcıoğlu ise, “Ümmet Sevdalıları Derneği olarak bir karar aldık. Okulumuzda eğitim gören Suriyeli kardeşlerimize Ramazan ayı için Kumanya Yardımı projemiz var. Bizler projemiz kapsamında 65 yardım kumanyası oluşturduk. Bugünde bu kumanyalarımızın dağıtımını yapıyoruz. Güzel bir projeye imza attığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA