GENÇKONFED'den Yerli Üretime Destek

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonunca, 'Milli Düşünce ve Yerli Üretim'i desteklemek amacıyla Türkiye genelinde konferanslar düzenlenecek.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) tarafından düzenlenecek konferanslarda yerli ve milli üretim konusu masaya yatırılacak.

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, yaptığı yazılı açıklamada, yüzde yüz yerli ve milli üretimi desteklemek için yola çıktıklarını belirterek, bu kapsamda ilk konferansı 2 Haziran'da Harran Üniversitesinde düzenleyeceklerini bildirdi.

Okudan, 'Yüzde 100 Milli Düşünce, Yerli Üretim ve Doğru Tercih' programı ile Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada kendi savunma sanayisini, uzay sanayisini, uçağını, gemisini, tankını, yerli otomobilini, katma değeri yüksek fabrikalarını ve ileri teknoloji üreten sanayisini oluşturabilmesi için öncelikle milli ve yerli düşüncenin geliştirilmesini amaçladıklarını vurguladı.

Küresel ekonomideki sarsıntılara rağmen, Türkiye ekonomisinin son yıllarda heyecan verici gelişmeler kaydettiğini ifade eden Okudan, Türkiye'nin uzun vadeli hedefler ortaya koyduğunun altını çizdi.

Okudan, konferanslara Cumhurbaşkanı başdanışmanları Adnan Tanrıverdi ve Ayşe Türkmenoğlu'nun da katılacağını bildirdi.
Kaynak: AA