Denizli'de 'Yanlış Aşının 12 Kuzuyu Telef Ettiği' İddiasına Soruşturma

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, veba aşısı yerine çiçek aşısı yapıldığı iddia edilen hayvanlardan 12’si telef oldu. Denizli Valiliği tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Denizli'de 'Yanlış Aşının 12 Kuzuyu Telef Ettiği' İddiasına Soruşturma
Denizli’nin Pamukkale ilçesi Yeniköy Mahallesinde, veba aşısı yerine çiçek aşısının yapıldığı iddia edilen 93 koyun ve kuzudan 12’si telef oldu. Yanlış aşının yapıldığı iddiası üzerine Denizli Valiliği olayla ilgili soruşturma başlattı. Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bazı basın-yayın organlarında yer alan, ‘Yanlış Aşı Sonrası Telef Olan Koyunlar’ iddiasını içeren haberler sonrası Valiliğimiz tarafından soruşturma başlatılmıştır. Pamukkale ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde Hasan Ali Çelik isimli vatandaşa ait 93 küçükbaş hayvanın Pamukkale İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince yanlış aşılandığı ve küçükbaş hayvanlardan 8 tanesinin yanlış aşı sonrası telef olduğu iddia edilen haberler üzerine Valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Marangoz Hasan Ali Çelik’e ait 93 koyun ve kuzuya, Pamukkale İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından mavi dil iğnesi ve veba aşısı yerine çiçek aşısı yapıldığı, bu nedenle de hayvanlardan 12’sinin telef olduğu ileri sürülmüştü.

Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Pamukkale İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada, aşının yanlış yapılmasına, hayvan sahibinin veteriner hekimi bilgilendirilmemesinin neden olduğu belirtilmişti. Meydana gelen zararın ödeneceği, telef olan hayvanlardan kan ve doku örneklerinin alınıp İzmir Ege Veteriner Araştırma Merkezine gönderildiği bildirilmişti.
Kaynak: İHA