Darbe Davalarında Şehit Yakınlarına Özel Kantin

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sincan ve Silivri Cezaevi kampüslerindeki duruşma salonlarında görülen darbe duruşmalarına katılan şehit yakınlarına her türlü yardım ve desteğin sağlanması talimatını verdi. Şehit yakınlarının davaya katılan müdahil yakınları ile kantinden bazı ihtiyaçlarını gidermesi sırasında gerginlik yaşanınca şehit yakınları için özel kantin açıldı.

Adalet Bakanı Bozdağ, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne talimat vererek, darbe duruşmalarına katılan şehit aile ve yakınlarının talep ve ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi. Bozdağ’ın bu talimatının ardından Sincan ve Silivri Cezaevi Yerleşkesi içinde duruşma salonlarına gelen şehit aileleri ve yakınlarına hem yerleşke girişi hem de duruşma salonlarına girişlerde kolaylık sağlanması için gereken tüm tedbirler alındı. Sincan’daki duruşma salonuna Sincan Belediyesi tarafından cezaevi yerleşkesi olmasına rağmen çadır kurulmasına izin verildi.

Duruşmanın ilk günlerinde şehit yakınlarına bu çadırlarda yemek ve çay ikramı yapıldı. Öte yandan şehit yakınlarının davaya katılan müdahil yakınları ile duruşma salonu dışında bulunan kantinden bazı ihtiyaçlarını gidermesi ise gerginlikler yaşanmasına neden oldu. Bu nedenle şehit yakınlarının ihtiyaçlarını gidermek için özel kantin açıldı.

Bakan Bozdağ’ın İstanbul Silivri’deki duruşma salonunda şehit yakınlarının salonun arka kısımlarında kaldığının belirtilmesi üzerine şehit yakınlarının duruşma salonunun ön kısımlarına alınmasına yönelik tedbir alınmasını istediği öğrenildi. Bozdağ’ın CTE Genel Müdürlüğüne Silivri’deki duruşmaya katılan şehit ailelerinin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması talimatı da verdiği öğrenildi.
Kaynak: İHA