Antalya'da Yavru Kediyi Kurtarma Operasyonu

Antalya’da ısınmak için park halindeki bir otomobilin motoruna giren yavru kedi itfaiye ekiplerinin tüm çabalarına rağmen çıkarılamadı. Vatandaşların bıraktığı mamayı görerek dışarı çıkan kedi, bir genç tarafından yakalandı.

Antalya'da Yavru Kediyi Kurtarma Operasyonu
Muratpaşa ilçesi Varlık Mahallesi Yüzüncü Yıl Bulvarı üzerinde park halinde bulunan 07 GCR 32 plakalı otomobilin motor bölümünden kedi sesi geldiğini duyan vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Vatandaşlar aracın sahibin gelme ihtimaline karşı cama ‘Araç motorunda kedi var dikkat’ yazısı bıraktı.

İhbar üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesinin kedi kurtarma timi olay yerine geldi. Araç sahibine ise tüm aramalara rağmen ulaşılamadı. Araç altından ve üzerinden inceleme yapan ekipler kedinin olduğu yeri belirledi. Ekiplerin telefondan kedi sesi açmasının ardından yavru kedi teker üzerinde göründü ve ekiplerin hamlesiyle tekrar geriye döndü.

"Seferber oldular"

Yavru kedi, vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin tüm çabasına rağmen bulunduğu yerden çıkmadı. Yoldan geçen bir çift yavru kedinin motordan çıkması için araç altına mama bıraktı. Mamayı gören kedi indi fakat ekiplerin hamle yapmasına fırsat vermeden yine motora girdi. Ekipler yaklaşık bir saatlik çalışmadan sonuç alamayınca ayrılmak zorunda kaldı. Yavru kedi birkaç dakika sonra yine mamalara doğru inerken bu sırada aracın yanından geçen bir genç hızlı bir hamleyle kediyi yakaladı. Bir süre yavru kediyi elinde besleyen genç, daha sonra mahalledeki bir hayvansevere bıraktı.

"İş bize kaldı"

Kediyi kurtaran Ozan Doğru, "Yoldan geçiyordum. Arabanın altına kedi kaçtığını gördüm, notta yazmışlar. İtfaiye çıkaramadı, başka anons gelince oraya gittiler sanırım. Yem bıraktık bayağı uğraştık. Sonunda kurtardık. Ben besleyemem ama mahalleden birine verebilirim" dedi.

Kaynak: İHA