Antalya'da 35 Branşta Yaz Spor Okulu Açılacak

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, 5-18 yaş grubundaki öğrencilerin boş zamanını sporla değerlendirmeleri için yaz spor okullarında 35 branşta kurs açılacağını bildirdi.

Hacıcaferoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 'Bu yaz mutlaka spora başlamalısın' sloganıyla Antalya ve ilçelerinde 5-18 yaş aralığında 35 branşta yaz okulu açacaklarını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 29 Haziran'da Kuruluş yıl dönümünde yaz okullarını açacağını ifade eden Hacıcaferoğlu, kayıtların Antalya Spor Salonu, Atatürk Spor Salonu ve 19 ilçe müdürlükleri tarafından yapıldığını ve öğrencilerin sağlık raporu ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle başvurabileceğini aktardı.

Spor kültürünü yaygınlaştırdıklarını ifade eden Hacıcaferoğlu, 'İl spor merkezleri yaz spor okulları, sporun tabanını oluşturuyor. 5-18 yaş grubundaki öğrencilerin boş zamanını sporla değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için 35 branşta ücretsiz olarak Yaz Spor Okullarında kurslarımızı açacağız.' ifadelerini kullandı.

Kurslarda antrenörler tarafından uygulamalı ve teorik eğitim verileceğine dikkati çeken Hacıcaferoğlu, engelli bireylerin de sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve verimli bir tatil süreci geçirmelerini sağlamak için engelli il spor merkezleri yaz spor okullarında da, yüzme, basketbol, tekvando, masa tenisi, tenis, halter, badminton ve bocce branşlarında kurslar açılacağı bilgisini verdi.

Kaynak: AA