AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan Açıklaması

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, ’’17-25 Aralık darbe teşebbüsünde denediler, olmadı. Büyük ihanetin gerçekleştiği 15 Temmuz darbe teşebbüsünde tankları ve tüfekleri ile denediler, yine olmadı. Allah’a binlerce şükürler olsun ki asla ve asla olmayacak’’ dedi.

AK Partili Özkan, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, dördüncü yıl dönümü olan Gezi olayları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özkan, ’’Türkiye’de darbeler sürekli şekil değiştiren, değişik görünüm altında evrimleşen bir hal alıyor. Doğrudan askeri darbelerin dışında postmodern darbeler, yargı darbeleri, siyasi suikastlarla, darbe girişimleri demokrasi tarihinin acı tecrübeleri oldu’’ ifadelerini kullandı.

Özkan, Gezi olaylarıyla Mısır’da Mursi’ye karşı Tahrir Meydanı’ndaki olayların benzerlik gösterdiğini söyleyerek, ’’Aynı şekilde Gezi darbe kalkışmasının amacı AK Parti’yi devirmek, Erdoğan’sız bir Türkiye kurmaktı. Yani ağaç kabuğundan iktidar yontmayı, bira şişesinden başbakan cini çıkarmayı umut ediyorlardı. Ama bunların hiçbirisi olmadı, olamazdı. 16 Haziran’da Kazlıçeşme’de milyonların önünde bir yiğit çıktı dedi ki, ’yeter söz de karar da milletindir’. O çıkışla beraber Gezi olaylarının akışı değişmeye başladı’’ ifadesini kullandı.

Darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ferasetinin ve dik duruşunun sayesinde vandalların istekleri amacına ulaşamadığını kaydeden Özkan şunları söyledi:

’’Gezi kalkışmasında denediler, olmadı. 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde denediler, olmadı. Büyük ihanetin gerçekleştiği 15 Temmuz darbe teşebbüsünde tankları ve tüfekleri ile denediler, yine olmadı. Allah’a binlerce şükürler olsun ki asla ve asla olmayacak. Çünkü Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan adında güçlü bir lider var. Arkasında milyonlar, milyonların duası ve AK Parti gibi güçlü bir kadro var."
Kaynak: İHA