Afyonkarahisar'daki FETÖ Davaları

FETÖ soruşturmaları kapsamındaki 10 ayrı davada, 4 sanığa 1 yıl ile 9 yıl arasında hapis cezası verildi.

Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar kapsamında açılan davalarda 11'i tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 10 ayrı davaya, tutuklu sanık Şükrü Taktak ile tutuksuz sanıklar Hasan Karabela, Mehmet Emin Yıldız, Mehmet Altıntaş, Abdullah Tombaz, Ahmet Sağdemir, Volkan Çetin, Mustafa Murat Kaya, Erdoğan Halat, Mesut Mercan ve avukatları katıldı.

'Silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan yargılanan tutuksuz sanıklardan Volkan Çetin 9 yıl, Mehmet Emin Yıldız 3 yıl, 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuksuz sanıklardan Mehmet Altıntaş ve Abdullah Tombaz ise 1 yıl, 6 ay, 22 gün hapis cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Tutuksuz yargılanan sanıklar Mustafa Murat Kaya ve Erdoğan Halat ise yargılamalarının tutuklu olarak devam etmesine ve duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.

Tutuksuz yargılanan Mesut Mercan ve Ahmet Sağdemir ile tutuklu yargılanan Şükrü Taktak’ın duruşmaları da ileri bir tarihe ertelendi.

Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan Hasan Karabela’nın ise beraatına karar verdi.
Kaynak: AA