Yozgat'ta Yetiştirilen Keklikler Birçok İlde Doğaya Salınıyor

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yozgat Şube Müdürlüğüne bağlı Çalatlı Keklik Üretim İstasyonu’nda yetiştirilen 10 bin keklik, Türkiye’nin birçok ilinde doğaya salınıyor.

Yozgat'ta Yetiştirilen Keklikler Birçok İlde Doğaya Salınıyor
Kekliklerin popülasyonunu arttırmak amacıyla 2007 yılında kurulan Yozgat Keklik Üretim İstasyonu, nesli tükenme noktasına gelen kınalı kekliklerin doğadaki sayısının artırılmasına katkıda bulunuyor. Keklik üretim istasyonunda incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez’den bilgi aldı.

Tesisisin oldukça modern bir tesis olduğunu kaydeden Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez,"Tesiste ilk önce yumurta alımı yapılıyor. Özel odalarda bu yumurtalardan civciv çıkması bekleniyor. Civcivler çıktıktan sonra belli bir süre özel odalarda kalıyor. Daha sonra adaptasyon volyelerine alınıyor. Büyüyen civcivler farklı bölmelere alınıyor ve 120 gününü dolduran kekliklerimiz mayıs ayı itibarıyla doğaya salınıyor" dedi.

Yaklaşık 18 hektar alana kurulu tesiste yıllık 10 bin adet keklik üretimi yapıldığını belirten Vali Kemal Yurtnaç ise,"Buradaki maksat doğada sayısı azalmaya başlayan, Anadolu insanının çok değer verdiği kınalı kekliğin sayısını artırmak. Yozgat’ta her yıl ortalama 3 bin civarında kınalı keklik doğaya salınıyor. Geri kalan 7 bin keklik ise Türkiye’nin çeşitli illerinde doğaya salınıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA