Uşak Belediye Şehir Tiyatrosu Bir Sezonu Geride Bıraktı

Başarılı bir sezonu geride bırakan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu bir yıllık emeklerini tanıtım filmiyle taçlandırdı.

Uşak Belediye Şehir Tiyatrosu Bir Sezonu Geride Bıraktı


Uşak Belediyesi tarafından 2016 yılında kurulan ve kısa sürede pek çok başarılı işe imzasını atan Şehir Tiyatrosu bu kez tanıtım filmiyle Uşak halkının karşısına çıktı. Geçtiğimiz yıl 26 Mart’ta 173 kişi arasında yapılan seçmelerin ardından 40 kişiyle çalışmalarına başlayan Şehir Tiyatrosu ilk yılını geride bıraktı. Ramazan ayı içerisinde "Hayat Bir Tiyatro" oyunuyla ilk kez seyirciyle buluşan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosunda minikler de unutulmadı. Çocuklara yönelik de tiyatro ekibi oluşturuldu.

22 Temmuz 2016’da kurulan, 9 ile 15 yaş grubu çocukların oluşturduğu 35 kişilik kadronun da tiyatro eğitimine başlamasıyla Şehir Tiyatrosu başarılarını arttırdı. 2017 yılını çocuklar tarafından sergilenen "Acil Servis" oyunuyla açan Şehir Tiyatrosu, yetişkinlerin 25-26 Ekim’de oynadığı Canavar Sofrası’yla sezona devam etti.

Bu süreçten sonra kendi oyunlarını yazmaya başlayarak, ilk olarak "Siz hiç aşık oldunuz mu?" isimli, Mevlana’yı ve Şems’i konu alan oyunu gösterime sundu.

Sezon içerisinde 9-15 yaş arası gençler 2, yetişkinlerse 4 oyunu sahneye taşırken, ekip katıldığı yarışmalardan çeşitli dereceler elde etti.

Daha önce sanatçıların dışarıdan geldiğini ve oyunların farklı şehirlerin ekipleri tarafından oynandığını hatırlatan Başkan Cahan, "Artık sanatını üretebilen bir şehiriz. Sanatçısını yetiştiren, değerlerine sahip çıkan bir kentiz. Öz değerlerimizi mahalle aralarında yitirmiyor, belediyemize ait sahnelerde yetiştiriyoruz. Her gencimiz bizler için çok kıymetli. Birbirinden farklı yetenekleri taşıyan gençlerimizi kazanmaktan ve gençlerimize bilgi, beceri sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Sanat alanında ortaya çıkan sonuçtan memnun olduklarını ifade eden Başkan Cahan, tiyatrodaki başarının sırrını da açıkladı.

En önemlisinin birlik olduğunu söyleyen Başkan Cahan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Uşak halkı sanat alanında da tiyatro alanında da atılan her adımın arkasında yer aldı. Destekçimiz oldu. Bir kez olsun bizleri yalnız bırakmadı. Bizler de elimizden geleni yapmaya ilk günkü kararlılığımızla devam ettik. Şehrimiz için, ülkemiz için, geleceğimiz için projeler ortaya koymaya, çalışmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin yeteneklerini keşfetmesini, sanatla iç içe bir toplum oluşmasını sağlıyoruz. Artık her şeyi dışarıdan satın alan bir şehir değil, değerlerini ortaya çıkartan bir memleketiz."

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Tiyatro, Drama Uygulama Eğitmeni Murat Çubukçu, "Bu kadar kısa bir süreçte aslına pek çok tiyatro, oyuncularını tamamlayamazken biz hem ekibimizi oluşturduk, hem oyun oynadık. Amatörce görünen ama gerçekten çok profesyonel bir ekip var burada. Kısa sürede birden fazla başarı kazandık." dedi.

İlk ödülünü 5. Urla Tiyatro Festivali’nde alan Şehir Tiyatrosu, daha sonra İzmir Menemen’de gerçekleştirilen İnadına Tiyatro Festivalinde bir ödül daha aldı. Uşak’taki gençlik merkezleri arasında düzenlenen yarışmada il birincisi oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Hayallerini Sahneye Taşı yarışmasında önceki sene 8. sırada yer alan ekip 2017 yılındaki yarışmadaysa ikinci olarak yerini aldı.

Çeşitli meslek branşlarından ve yaş aralığından oyuncuların yer aldığı Şehir Tiyatrosu ekibinin başarılarından birisini de festival olarak değerlendiren Çubukçu, "23-27 Mart tarihleri arasında Uşak Tiyatro Festivali gerçekleştirildi.

Uşak Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın sanata yönelik gerçekleştirdiği yatırımın bir sonucu olan bu festival bizler için önemli bir başarı oldu." ifadelerine yer verdi.

Çubukçu, "Her zaman sanatçıyla birlikte olan ve projelere, üreten bir yaklaşıma değer gösteren Sayın Belediye Başkanımızın öncülüğünde yapılan festivalde son oyun olarak ’Pardon’ ile ekibimiz izleyenlerin karşısına çıktı. Zor bir oyundur ancak salon tamamen doluydu. Bu da bizim bir şeyleri başarılı biçimde ortaya koyduğumuzu gösteriyor. Ve Uşak festival kapsamında 9 ilden 9 ekip olmak üzere toplamda 135 sanatçıyı ağırladı. Şehrimizin tanıtımı için, kültürün yaşatılması için önemli bir başarıyı daha yakaladık. Hep birlikte daha güzel sonuçlar alacağız" açıklamalarında bulundu.
Kaynak: İHA