TSE Başkanı Korkmaz Açıklaması

'Uluslararası standardizasyon çalışmalarında etkinliğimizi artırmaya dönük girişimlerimizin meyvelerini almaya başladık'.

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, uluslararası standardi̇zasyon çalışmalarında etki̇nli̇klerini artırmaya dönük gi̇ri̇şi̇mleri̇n meyveleri̇ni̇ almaya başladıklarını bildirdi.

Korkmaz, TSE Genel Sekreter Yardımcısı Aykut Kırbaş’ın, Uluslararası Belgelendirme Ağı IQNet Başkan Yardımcılığına seçilmesi ve TSE’nin ilk kez Avrupa Elektroteknik Standardizasyon Komitesi’nde teknik komite sekreterya görevini üstlenmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Avrupa Elektroteknik Standardizasyon Komitesi’nde (CENELEC) teknik komite sekreteryalığında görev alınmasıyla önemli bir adım atıldığını vurgulayan Korkmaz, 'Uluslararası standardizasyon çalışmalarında etkinliğimizi artırmaya dönük girişimlerimizin meyvelerini almaya başladık.' ifadelerini kullandı.

36 belgelendirme kuruluşunun üye olduğu Uluslararası Belgelendirme Ağı IQNet'in dünyada sistem belgelendirme alanında en büyük ve saygın birlik olarak kabul edildiğini kaydeden Korkmaz, Enstitünün Genel Sekreter Yardımcısı Kırbaş'ın, IQNet’in 28 Mayıs’ta İrlanda’da başlayan genel kurulunda Başkan Yardımcılığına ve SCPM (Eşdeğerlilik Değerlendirme ve Üyelik Daimi Komitesi - Standing Committee for Peer Evaluation and Membership) Daimi Komitesi Başkanlığına seçildiğini bildirdi.

Belgelendirme Merkez Başkanlığı Direktifler Müdürlüğünde uzman olarak görev yapan Fatih Kaya’nın da CENELEC Rüzgar Türbinleri Teknik Komitesinin sekreteri olarak atanmasıyla TSE'nin CENELEC’te ilk kez teknik komite sekreterya görevi aldığına işaret eden Korkmaz, şöyle devam etti:

'7 Temmuz 2017’de Hollanda’da yapılacak devir teslim töreniyle Hollanda Komite üyesi Martijn Geertzen’ten arkadaşımız bu görevi devralacak. Böylece CENELEC’te alınan bu teknik komite sekreteryalığı göreviyle halihazırda yürütülen Avrupa Standardizasyon Komitesi’nde (CEN) Akıllı Kartlarla ilgili Teknik Komite Sekreteryalığı ve Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı’nda (ISO) iki ayrı teknik komite sekreteryalığı görevine bir sekreteryalık daha eklenmiş oldu. CENELEC’te teknik komite sekreteryalığı görevinin alınmasıyla 2017 Mart'ta yayımlanan Ulusal Standardizasyon Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın bölgesel ve uluslararası kuruluşların yönetimlerinde temsil sayımızın artırılması hedefi kapsamında önemli bir adım attık. Böylece Uluslararası standardizasyon çalışmalarında etkinliğimizi artırmaya dönük girişimlerimizin meyvelerini almaya başladık.'
Kaynak: AA