Toplum Ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde Yıl Sonu Sergisi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde (TRSM) tedavi gören hastalar, sergi açtı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, TRSM'de tedavi gören hastaların hazırladığı el emeği ürünlerin, hastane salonunda sergilendiği belirtildi.

Stantlardaki ürünlerin satışından elde edilen gelirin hastalara yönelik TRSM'de yapılacak etkinlik ve aktivitelerde kullanılacağı aktarılan açıklamada, söz konusu serginin geleneksel hale getirileceği vurgulandı.

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Aşır Aksu Hastanesi'nde 974 şizofreni hastasına hizmet verildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Kayıtlı hastalar farklı günlerde merkezdeki etkinliklere katılarak iş ve uğraş terapileri ile movite olmaktadırlar. Merkezde günlük 30 hasta bulunmaktadır. Psikiyatri uzmanı, psikolog, 2 psikiyatri hemşiresi, iş ve uğraşı terapisti ve temizlik personelinden oluşan TRSM'de, merkeze devamı sağlanan hastaların farmakolojik tedavileri takip edilmekte, merkeze devamı sağlanamayan hastaların da ya kendileri ile ya da yakınlarıyla irtibata geçilerek evde ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.'

Merkezde hasta ve hasta yakınlarına psiko, uygun hastalara da sosyal beceri eğitimi verildiği belirtilen açıklamada, hastaların ilgi ve kişilik özelliklerine göre uygun uğraşı alanları planlanarak uğraşı terapilerine katılımlarının da programlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA