Toplu Taşımada Kaybolan Eşyalar Sahiplerini Bekliyor

Kocaeli’de toplu taşıma araçları, mesire alanları gibi noktalarda unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor.

Toplu Taşımada Kaybolan Eşyalar Sahiplerini Bekliyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçları, mesire alanları gibi noktalarda unutulan veya kaybedilen eşyalar, sahipleri gelene kadar güvenli şekilde muhafaza ediliyor. Eşyalarını unutan veya kaybeden vatandaşlar, fuar içindeki Zabıta Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunarak eşyalarını geri alabiliyor. Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı’nda kayıt altına alınan kayıp eşyalar, Alo Zabıta 153 ve 331 65 89 numaralı telefonlardan sorgulanabiliyor. Unutulan eşyalar arasında ise yoğun olarak nüfus cüzdanları, ehliyet, kredi kartları, gözlük, araç ve ev anahtarları, ayakkabı, cep telefonları, çantalar ve içinde para bulunan cüzdanlar yer alıyor.

Zabıta Daire Başkanlığı’nda kayıp ve unutulan her türlü eşya, sahibine ulaştırılmak için muhafaza altına alıyor. Gerek duyarlı vatandaşların bizzat getirdikleri, gerekse zabıta ekiplerinin ve güvenlik ekiplerinin ulaştırdıkları eşyalar teslim alma tutanağı ile kayıt altına alınıyor. Sahiplerine ulaştırılan eşyalar yine tutanak ile kendilerine teslim ediliyor. Sahiplerine ulaştırılamayan nüfus cüzdanları Nüfus Müdürlüğü’ne, ehliyet ve ruhsatlar Trafik Ruhsat Müdürlüğü’ne, Kent Kartlar Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’na, banka kartları ilgili bankalara gerekli bilgi verilip müşterilerine ait kredi kartları iptal ettirilerek Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından imha ediliyor.

Büyükşehir Zabıta ekipleri vatandaşlara çağrıda bulunarak unutulan eşyaların sorgulanmasını istedi. Eşyası o an olmayan vatandaşlara ise ekipler tarafından bilgileri alınarak, ileriki bir tarihte eşyası bulunursa teslim edildiği belirtildi. Yetkililer, kayıp eşyaların sahibine ulaşmak için bir adres veya telefon numarasını arayarak ya da kimlikleri varsa muhtarlıklar aracılığı ile vatandaşa ulaşabildiklerini de açıkladı.

Kaynak: İHA