Tokat Çevre Yolu Ramazan Bayramı'nda Açılacak

AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, çevre yolunun heyelan alanının temizlenerek Ramazan Bayramında açılacağını söyledi.

Tokat Çevre Yolu Ramazan Bayramı'nda Açılacak
AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, Başbakan Binali Yıldırım’la Tokat Yeni Havalimanı ve şehirde devam eden projelerle ilgili istişarede bulunduğunu kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile çevre yolunda devam eden çalışmalarla ilgili ayrıca görüşme yaptığını ifade eden Göçer, "Çevre yolu heyelan alanı temizlenerek Ramazan Bayramında açılacak. Açıldıktan sonra kalıcı bir çözüm için köprülü kavşak yapılacak. Proje çalışmaları bittikten sonra 2018 başlarında ihalesi olacak” dedi.

"Yeni Tokat Havalimanı arazisinin yüzde 48’i kamulaştırıldı"

Göçer, "Tokat’ta hemşehrilerimizin ulaşımını rahat ve hızlı bir şekilde yapması için hükümet olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konudaki hassasiyetimizi iktidara geldiğimiz günden beri yaptığımız çalışmalarla ve projelerle ispat ettik. Bundan sonra da aziz milletimizin emrinde olamaya devam edeceğiz. Tokat Çevre yolunu Ramazan Bayramında açacağız. Diğer taraftan, Tokat Yeni Havalimanı arazisinin yüzde 48’i kamulaştırılmış olup; kalan kısmı yargı yolu ile toplu kamulaştırma yapılacaktır. Alt yapı projeleri tamamlanmış, üst yapı proje çalışmaları devam etmektedir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yeni havalimanı için, yıl içerisinde ihaleye çıkılması planlanmaktadır. Havalimanının hizmete girmesiyle günlük sefer sayıları da artacak ve hemşehrilerimiz ülkemizin bir çok noktasına hava yoluyla seyahat gerçekleştirebilecektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA