Sur'da Terör Mağduru Ailelere Gıda Yardımı

Türk Kızılayı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör mağduru bin aileye gıda yardımı yapıyor.

Türk Kızılayı Diyarbakır Şubesi, Sur ilçesinde terör mağduru bin aileye gıda yardımında bulunuyor.

Türk Kızılayı Diyarbakır Şubesi Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıldır ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ulaştırdıklarını söyledi.

Yardım kolilerinde bir ailenin tüm ihtiyacını karşılayabilecek gıda malzemelerinin yer aldığını anlatan Hamzaoğulları, ailelere ayrıca kavurma dağıttıklarını bildirdi.

Sur'da terör mağduru bin aileye gıda yardımında bulunduklarını dile getiren Hamzaoğulları, Ramazan Bayramı öncesi ailelere şeker ve çay dağıtacaklarını da ifade etti.

İlçede geçen yıl, terör olaylarından önce sıcak yemek dağıttıklarını belirten Hamzaoğulları, 'Ancak aileler taşındığı için bu yıl sıcak yemek dağıtmıyoruz. Yemek yapmak yerine gıda malzemesi dağıtıyoruz.' dedi.

Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir süre önce 3 bin öğrenciye ayakkabı yardımı yaptıklarını anlatan Hamzaoğulları, bin 500 lise öğrencisine de gömlek vereceklerini kaydetti.

Ramazan ayının yardım için fırsat olduğunu vurgulayan Hamzaoğulları, gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA