Serdar Tuncer Açıklaması 'Seneye Sahnede, Facebook, Twitter'da Yokum'

Bu Ramazan’da ekranlara çıkmayan Televizyon programcısı Serdar Tuncer, “Bu sene ekranlarda yokuz. Allah nasip ederse bir iki sene içinde sahnelerde de yokuz. Yakın bir zamanda Allah nasip ederse Twitter’da, Instagram’da, Facebook’ta da yokuz. Allah nasip ederse yakın bir zamanda hiç yokuz. Serdar Tuncer’i insan etmeye çalışacağımız için yokuz. İnsan olmaya çalışıyoruz derken kimseye hakaret etmiyoruz. Her insan Ademoğludur ama her Ademoğlu insan değildir" diye konuştu.

Serdar Tuncer Açıklaması 'Seneye Sahnede, Facebook, Twitter'da Yokum'
Zeytinburnu Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Merkezefendi’deki söyleşi programında konuşan televizyon programcısı Serdar Tuncer, Ramazanlaşmış insan kavramına değindi.

Hakkını verdiğimiz takdirde Ramazan’ın insanı Ramazanlaştırdığını belirten Televizyon programcısı Serdar Tuncer, “Ramazan’ı inci bir tespih gibi düşünün. Her günün orucu, o tespihin bir boncuğu sayılır. Sahur vakti o boncuğu avuçlarımızın arasına alıyoruz, imsak ile beraber o inciyi tutuyoruz. Zedelemememiz, düşürmememiz, kirletmememiz lazım. İftar vaktine kadar tertemiz götürmeliyiz. İmsak vaktiyle beraber avuçlarımızın arasında bir emanet tuttuğumuzu bilirsek oruç da bizi adam eder, İnsan eder, kul eder” diye konuştu.

Sözlerine İmam-ı Rabbani hazretleri’nden örnek vererek başlayan Serdar Tuncer, “Hazretlerin çok güzel bir ifadesi var. Diyor ki; ‘Bir gece sabaha kadar ibadet ile meşgul olacağıma Allah resulünün hangi saatte nasıl uyuduğunu bilsem de onun gibi uyusam o Allah’ın daha çok hoşuna giderdi.’ Neden diyor biliyor musunuz? Çünkü yaptığımız ibadette biz varız, vücut var, kibir var, riya var, hata var, noksan var. Ama sevgiliyi, sevileni taklit etmekte bunlar yok. İşte Ramazan’da oruca niyet ederken, Yarabbi şu orucu efendimiz gibi, onun ashabının tuttuğu oruç gibi, Allah dostlarının tuttuğu oruç gibi tutmayı nasip eyle demek lazım” şeklinde konuştu.



“Hissiniz kadar hisseniz vardır”

Orucu avuçlarının arasında inci gibi taşımanın bütün azalara oruç tutturmak demek olduğunu belirten Tuncer, “Ne kadar hissediyorsanız o kadar da hisse sahibi olursunuz. Şimdi iftara kadar su içmiyoruz, yemek yemiyoruz, yasaklanan işlerden uzak duruyoruz. Oruç tutuyoruz ama dil gıybet ediyor. Bu ne demek mide oruç tutuyor ama dil iştirak etmiyor demek. İşte Allah dostları bütün azalarına oruç tuttururlarmış. Kalplerinden geçen yanlış bir his olursa orucu zedeledim diye düşünürlermiş. Cenab-ı Hakk bize de böyle bir oruç tutmayı nasip etsin. Böyle olursak işte Ramazan bizi Ramazan edecek, adam edecek. Çünkü Ramazan bir şahsiyet biçimidir, bir karakterdir. Ramazanlaşmış insan deriz. Biz şayet gayret edersek Allah bizi de onlara benzetir. Ramazanlaşmış insan bu demektir” ifadelerini kullandı.

“Seneye sahnede yokum"

Tebessüm ederek kendini insan etmeye çalıştığı için bu yüzden ekranlardan uzak durduğunu belirten Tuncer, “Bu sene ekranlarda yokuz. Allah nasip ederse bir iki sene içinde sahnelerde de yokuz. Yakın bir zamanda Allah nasip ederse Twitter’da, Instagram’da, Facebook’ta da yokuz. Allah nasip ederse yakın bir zamanda yokuz. Serdar Tuncer’i insan etmeye çalışacağımız için yokuz. İnsan olmaya çalışıyoruz derken kimseye hakaret etmiyoruz. Her insan Ademoğludur ama her Ademoğlu insan değildir” ifadelerini kullanıp şu 2 mısra ile ne demek istediğine açıklık getirdi: “Savm-u sâlât-u hac ile sanma zâhid biter işin

İnsân-ı Kâmil olmaya lâzım olan irfân imiş”

“Yani sanma ki namazla oruçla, zekatla işin biter seni insan edecek olan şey irfan imiş diyor Niyazî-i Mısrî Hazretleri. Uyuduğumuz uykudan attığımız adıma kadar yaptığımız her şeyi Allah rızası için yapmak kulluktur. Allah razı olmadı mı neyin olursa olsun hiçbir işe yaramaz. Ne güzel diyor Ömer Tuğrul İnançer hocam, ‘Odun yanarsa kül olur, adam yanarsa kul olur.’ İşte Ramazan bizi insan kılmak için geliyor derken kastettiğim budur. Biraz daha insan olalım. Ne için yaratıldığımızı, şu dünyaya niçin geldiğimiz nereden geldiğimizi, başımızı alıp nereye gideceğimizi biraz daha idrak edelim, yanalım. Bunu ancak dert eden fark eder. Hissin kadar hissen vardır biraz da bu demek oluyor. Sen ne kadar dert edersen bir şeyi o şey de sana o kadar kalbini açar, kendinden haber verir” dedi.

Günün sonunda kendisine çiçek takdim eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a teşekkür eden Tuncer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Dostlar, Ramazan’ı inci bir tespih gibi düşünün. Her günün orucu, o tespihin bir boncuğu sayılır. Sahur vakti o boncuğu avuçlarımızın arasına alıyoruz, imsak ile beraber o inciyi tutuyoruz. Zedelemememiz, düşürmememiz, kirletmememiz lazım. İftar vaktine kadar tertemiz götürmeliyiz. İmsak vaktiyle beraber avuçlarımızın arasında bir emanet tuttuğumuzu bilirsek oruç da bizi adam eder. İnsan eder, kul eder.”
Kaynak: İHA