Seramik Ar-Ge Ve Tasarım Paneli Düzenlendi

Uşak Üniversitesi Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Seramik Ar-Ge ve Tasarım konulu paneli düzenlendi.

Bir Eylül Yerleşkesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde düzenlenen panelin açılışı, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran tarafından yapıldı.

Dalkıran, panelin açış konuşmasında, üniversite olarak üstlendikleri Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programının sürdürülebilirliği açısından firma temsilcileri ile ortak projeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu ortaklık çerçevesinde ilişkilerin ve iş birliğinin iyi planlanması gerektiğini ifade eden Dalkıran, 'Bu tür etkinliklerle Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) ve tasarımsal çalışmalara yönelik yeni fikirler ortaya çıkmaktadır. Şehrimizde mevcut olan fabrikalarımızın değerli yöneticilerine ve çalışanlarına gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.

Seramik Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Yrd. Doç. Şirin Koçak Özeskici ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı ile eş güdüm halinde yürütülen Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında, Seranova firmasının yapılan görüşmeler sonucunda program kapsamında ortak çalışmayı kabul ettiklerini bildirdi.

Panele Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Sezer, Uşak Seramik Teknoloji Müdürü Akın Çakar, Uşak Seramik Ürün Geliştirme (Ür-Ge) Müdürü Emel İlhan da katıldı.

Kaynak: AA