Muş'ta Zabıtalara Hizmet İçi Eğitim

Muş Belediyesinde görevli zabıta personellerine hizmet içi eğitim verildi.

Muş'ta Zabıtalara Hizmet İçi Eğitim
Hizmette kaliteyi ve verimliliği arttırmak amacıyla eğitim programlarına ağırlık veren Muş Belediyesi, son olarak zabıtalara yönelik mesleki eğitim düzenledi.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde personeller; zabıta yönetmeliği, kabahatler kanunu ve tebligat kanunu gibi konularda bilgilendirildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Av. Lamih Çelik ve Muş Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Av. Erhan Güler tarafından verilen eğitimlerle zabıta personellerinin yapacağı iş ve işlemler anlatıldı.

İlk olarak 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile seminere başlayan Av. Lamih Çelik; kanunun amacı, kapsamı, tanımı ve kanunun uygulama alanı ile ilgili personelleri bilgilendirdi. Av. Lamih Çelik, eğitim seminerinde idari para cezası kesilmesinin usul ve esaslarını da zabıta personellerine anlatarak hukuka uygun hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Av. Çelik, Kabahatlar Kanununun ardından 5393 sayılı Belediye Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu hakkında personellere gerekli bilgiler verildi.

Eğitim semineri soru cevap bölümü ile sona erdi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Av. Erhan Güler de, eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, sürekli yenilenen hukuk işleyişleri ile ilgili personellerin iş ve işlemlerinin kanuna uygun şekilde yerine getirilmesi hususunda gerekli donanıma sahip olması için eğitim seminerlerinin sürekli olacağına dikkat çekti. Belediyenin iç ve dış birimlerinde görevli personellerin vatandaşlara gerekli bilgileri vermeleri gerektiğini söyleyen Av. Güler, bilgi sahibi olunmadan gerekli izahatın yapılamayacağını belirterek, kurumsallaşmanın gereği olarak hizmet içi eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise, Muş halkına daha iyi ve kaliteli bir hizmet sunabilmek için personele yönelik eğitim faaliyetlerini önemsediklerini söyledi.

Başkan Asya, bu tür eğitimlerle personelin donanımını en yüksek seviyede tutmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA