Kümelenme Birlikteliklerine Destek Sürüyor

Bilgi tabanlı, verimlilik ve yenilikçilik odaklı, daha rekabetçi bir sanayi için başlatılan Kümelenme Destek Programı ’3. Destek Çağrısı’ başvuruları bugün başlıyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Kümelenme Destek Programı ’3. Destek Çağrısı’ başvurularının bugün başladığı, son başvuru tarihinin ise 11 Ağustos 2017 olduğu kaydedildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kümelenme Destek Programı ile kümelenme birlikteliklerini desteklenmeye devam edildiği belirtilerek, "Kümelenme Destek Programına başvuran, ülkemiz ekonomisinin önceliklerine paralel olarak net bir vizyona, etkin bir stratejiye ve uzun vadeli iş planına sahip kümeler; şeffaf ve objektif kriterlere uygun şekilde yapılacak değerlendirmeler sonucunda destek almaya hak kazanacak" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu program ile 2 Mayıs 2017 tarihinde destek sözleşmeleri imzalanan Nükleer Sanayi Kümelenmesi (NÜKSAK), Bursa Sürdürülebilir Ev Tekstili Kümelenmesi (SETEK), Gemi İnşa Sanayi Kümelenmesi (GEMİ), İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi (İSEK), Ostim Temiz Teknolojiler Kümelenmesi (OSTEK) olmak üzere 5 adet kümenin 102 milyon TL tutarında iş planına destek vermeye başlandığı, bu süreçte toplam 21 üniversite, 191 firma, 2 OSB, 3 sanayi odası, 13 dernek, vakıf ve sendikanın kurumsal stratejilerini değiştirerek kümelerin teknolojik gelişimleri için 5 yıllık iş planlarına destek vereceklerini taahhüt ettikleri kaydedildi.

Son başvuru tarihi 11 Ağustos 2017

Açıklamanın devamında "3. Destek Çağrısını başlatan Bakanlığımız, ekonomimizin yenilikçilik odaklı ekonomiler arasına girmesini ve sanayimizin yapısal dönüşümünü hızlandıracak olan kümelenme modelini tüm ülke genelinde yaygınlaştırmak için yeni kümelenme birlikteliklerini desteklemek üzere 11 Ağustos 017 tarihine kadar yeni başvuruları almaya devam edecektir" denildi.
Kaynak: İHA