Kanallar Sulama Sezonuna Hazırlandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gediz Sulama Birliği’ne ait Ahmetli Sağ Sahil Ana Kanalın temizlik çalışmalarını tamamladı.

Kanallar Sulama Sezonuna Hazırlandı
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gediz Sulama Birliği’nden gelen talep doğrultusunda başladığı temizlik çalışmalarını tamamladı. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Selimşahlar, Kalemli, Karayenice, Halıtlı, Tekeliler ve Çamköy mahallelerinden geçen Ahmetli Sağ Sahil Ana Sulama Kanalı’nın 90. ve 120. kilometreleri arasındaki bölgede yaklaşık 15 kilometre alan içerisinde temizlik çalışmasını noktaladı. MASKİ ekiplerince temizlenen sulama kanalında, su akışı sağlıklı bir şekilde gerçekleşerek tarım arazilerinin sulanmasında kolaylık sağlandı.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, Gediz Sulama Birliği’nin talebi üzerine başladığı sulama kanalındaki dere temizlik çalışmasını tamamlamasından dolayı memnuniyetini belirten Birlik Başkanı Namık Mamalar, “Selimşahlar, Kalemli, Karayenice, Halıtlı, Tekeliler ve Çamköy mahallelerinde Gediz Sulama Birliğimizin sorumluluk alanı içinde yaklaşık 15 kilometrelik alan MASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait iş makinalarıyla temizlenmiştir. Belirtilen bölgeler daha önce kendi imkanlarımız ya da DSİ’ye ait iş makinaları ile temizleniyordu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Sayın Yaşar Coşkun’a sağlamış oldukları iş makinası destekleri dolayısıyla birliğimize üye olan tüm çiftçilerimiz adına teşekkür eder, hizmetlerinin ve desteklerinin devamını dileriz” dedi.

Kaynak: İHA