İspanya'da İş Adamları Buluşması

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Önhon: 'Avrupa'da, Türkiye hakkında son derece olumsuz bir imaj çizdirilmeye çalışılıyor ve biz bunun hiçbir şekilde adil olmadığını, objektif verilere dayanmadığını, insanları yanıltıcı ve maksatlı yapıldığını düşünüyoruz'.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, Avrupa'da Türkiye hakkında yanlış bir imajın yaratılmaya çalışıldığını ve bunun adil olmadığını söyledi.

Başkent Madrid'de Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası'nın desteğiyle iş dünyasının en büyük kurumlarından biri olan İspanya İşverenler Konfederasyonu'na (CEOE) yönelik 'İspanya-Türkiye iş adamları buluşması' konferansı düzenlendi.

Önhon, konferansta yaptığı konuşmada, 'Avrupa'da, Türkiye hakkında son derece olumsuz bir imaj çizdirilmeye çalışılıyor ve biz bunun hiçbir şekilde adil olmadığını, objektif verilere dayanmadığını, insanları yanıltıcı ve maksatlı yapıldığını düşünüyoruz.' dedi.

Türkiye'de olanların objektif bir mercekten yansıtılmadığını dile getiren Büyükelçi Önhon, şunları kaydetti:

'Bildiğiniz gibi Türkiye'de bir referandum yapıldı ve her referandumun bir kaybedeni bir de kazananı vardır. Ama Avrupa'daki birçok basın organı bu referandumun sonucunu (Türk toplumunda) bölünme diye duyurdu. Oysa Brexit oylamasında (evet ve hayır oyları arasındaki) fark çok azdı. Ya da ABD'deki seçimleri kazanan, aslında sayı olarak kaybedenden daha az oy aldı. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir. Türkiye'yi dünyada yaşanan diğer gelişmelerin dışında görüp, bölünmüş diye vermek objektif bir yaklaşım değildir.'

Önhon, Türkiye'nin geçen yıl birçok travma yaşadığını ve bunların başında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirmek istediği darbe girişimi olduğunu vurguladı. FETÖ'nün devletin yönetimini ele geçirmek isteyen dini bir yapılanma olduğunu kaydeden Büyükelçi Önhon, Türk halkının, güvenlik güçlerinin ve askerinin karşı çıkmasıyla başarısızlığa uğratılan bu girişimin planlayıcılarının yakalanıp yargı önüne çıkartıldıklarını ve herkesin yaptığının hesabını vereceğini söyledi.

Büyükelçi Önhon, 'Türkiye'de artık herkes tüm enerjisini, kalkınma hamlelerine ve yapısal reformların tamamlanmasına vermektedir.' dedi.

Kaynak: AA