Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği

İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsü içerisinde, bir hayırsever tarafından yaptırılacak medikososyal hizmet binasının protokolü imzalandı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, iş adamı Nuri Üysen tarafından İskenderun Teknik Üniversitesine (İSTE) kazandırılacak mediko-sosyal hizmet binasının protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Hatay Valisi Erdal Ata, Valilik İskenderun Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen protokol imza töreninde, hayırsever iş adamı Üysen'e teşekkür etti.

Eğitimin ülkenin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirten Ata, şunları kaydetti:

'Bu sorun sadece temel eğitim değil, üniversite eğitimini de kapsamaktadır. Gençlerimizin daha iyi eğitim alabilmesi için üniversitelerin altyapısının mükemmel olması gerekir. Bu konuda rektörlük elinden gelen tüm imkanları seferber ediyor. Kamunun imkanlarıyla ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılıyor ama bunun yanında ilimizdeki hayırseverlerimiz ilkokul, ortaokul, lisede olduğu gibi üniversitedeki çeşitli fakülte, hizmet binaları veya diğer sosyal hizmet binalarının yapımında katkıda bulunuyorlar.'

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de çok genç bir üniversite olduklarının anımsattı.

Master planı çerçevesinde altyapı çalışmalarına başladıklarını ve üstyapıya da önem verdiklerini vurgulayan Dereli, 'Bu hususta kamu kaynakları ile birkaç binamızın temelini atacağız fakat master planın gerçekleşmesi için 20-25 yıllık bir sürece ihtiyaç vardı. Biz bu süreci 2023 yılına çekmeye çalışıyoruz. Kamu kaynakları ile bunun mümkün olması imkansız değil ama bir hayli zor. Dolayısıyla özel kaynakların, hayırseverlerimizin desteği bu sürecin kısaltılması için çok önem arz ediyor. Birisinin bunu ateşlemesi gerekiyordu, Nuri Üysen bunu yaptı.' diye konuştu.

Hayırsever iş adamı Üysen de ilçeye yapılacak her türlü hizmete katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını anlattı.

Yapılacak yatırımı bir hayır işi olarak görmediğini aktaran Üysen, 'Memleketinde yaşayan her insanın memleketine katkıda bulunmasının bir görev olduğu kanaatindeyim. Bu amaçla hizmette bulunmak istiyorum.' ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından bir yılda tamamlanması planlanan mediko-sosyal sağlık, kültür ve spor hizmetleri binası için imzalar atıldı.

Öte yandan, bin 520 metrekare büyüklüğündeki alana inşa edilecek, 2 milyon 166 bin liraya mal olacak binaya, 'Necla Üysen Mediko-Sosyal Sağlık, Kültür ve Spor Hizmetleri' ismi verilecek.
Kaynak: AA