Hastanede Kermes

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı kliniğinde tedavi gören hastalar tarafından oluşturulan kermes büyük ilgi gördü.

Hastanede açılan kermeste, klinikte tedavi gören hastaların uğraş terapisinde yaptıkları çalışmalar yer aldı.

Meram Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahim Kucur, hastaların tedavi sürecinde sanatsal faaliyetlerle ilgilenmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Kucur, hastanede sergilenen ürünlerin arka planında hastaların sıkıntıları, acıları, umutları ve sevinçlerinin yer aldığını dile getirdi.

Duygu ifadesinin sağlıklı bir yöntemi olan sanatın, tedavi edici bir araç olduğunu anlatan Kucur, 'Bu eserler, mutluluğun üretme ile elde edilebileceği konusunda iyi bir örnek olmuştur. Uğraş terapisi ile insanların üretme kapasiteleri, sanatsal yönleri ve hayatın renkleri ile yaşama tutunmayı yeniden keşfettiklerini, benlik saygılarının arttığını, ayrıca toplumdaki ruhsal bozukluklar ile ilgili ön yargıların azalmasına katkıda bulunması açısından bu tür sergilerin kıymetli olduğunu düşünüyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA