Güney Afrika Büyükelçisi Malefane Adana'da

Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Pule Issac Malefane, Türkiye ile Güney Afrika münasebetlerinin üst düzeyde kalmamasını, yapılan her ortak çalışmanın halka hitap etmesini temenni etti.

Güney Afrika Büyükelçisi Malefane Adana'da
Büyükelçisi Pule İsaac Malefane, beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Malefane, ziyareti sırasında Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.

Malefane ve Vali Demirtaş, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Büyükelçi Pule İsaac, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti

Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Pule Issac Malefane’yi Adana’da konuk etmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Sözlü, Büyükelçi’nin Adana ziyaretinin Türkiye ve Güney Afrika arasındaki ilişkileri kuvvetlendireceğini düşündüğünü belirtti.

Büyükelçi’nin Adana ziyaretinin iki ülke adına da verimli geçmesini temenni eden Başkan Sözlü, “Karşılıklı samimi ve iyi niyetli çabalar, ülkelerimiz arasında mesafe kat etmemiz için önemli” dedi.

Sıcak karşılaması için Başkan Sözlü’ye teşekkür eden Büyükelçi Malefane, Türkiye ve Güney Afrika’nın ortak projelerde buluştuğunu, bu projelerin ve çalışmaların halk zemininde de yayılması gerektiğini vurgularken münasebetlerin üst düzeyde kalmamasını, yapılan her ortak çalışmanın halka hitap etmesini temenni etti.

Türklerin kapısının her zaman açık olduğunu, misafir ağırlamanın Türkler için şeref olduğunu belirten Başkan Sözlü, “Türkiye’de bir insanı tarif ederken, ona iyi insan niteliği yüklerken misafir ağırlayabildikleri ölçüde şerefleri yüksek olur derler” dedi.

Türkiye ve Güney Afrika arasındaki kültürel, ticari ve ekonomik ilişkilerinin güçlendirilmesinin iki ülkeye de katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Sözlü, Büyükelçi ve heyetini gelecek yıl için Portakal Çiçeği Karnavalı’na davet etti.

Ziyaret sonunda Başkan Sözlü Büyükelçi’ye Bozkurt heykeli ve el dokuma kilim hediye etti.
Kaynak: İHA